Ирина Тенчева за новите тестове в училищата и мерките! (виж тук)

0

Ирина Тенчева притеснена за ситуацията в родните училища!

Разтревожена за ситуацията с учители и ученици в родните школа по време на пандемия е Ирина Тенчева. Ето какво сподели половинката на Иван Христов за новите тестове и мерките:

“Очакваме от учителите да бъдат вдъхновители, укротители, ограмотители, будители, приятели, почти родители, възпитатели, аниматори…

Вярваме, че те ще запалят искрата на децата ни за любопитство към този (на моменти не толкова) красив свят, за творчество и добротворство, но не вярваме, че могат да се справят с потапяне на контролен тест в слюнка?

Шумните многознайковци в социалните мрежи подценяват учителите и когато става дума за доверие, и когато става дума за заплащане, и когато става дума за права. Тестването на децата е важно и заради здравето на учителите!

Вчера още един Даскал отлетя. (Когато бях ученичка : учителите ни даваха йод, хапчета за зъби, водиха ни за ваксина при мед.сестрата, дори са ни “пекли” на кварцова лампа.

Родителите ми (лекари) дори не са знаели, камо ли да питат какво точно, кога и защо се случва това, какво съдържа капсулата рибено масло,защо се взима от времето по математика за раздаването му и дали ниските ми резултати по химия се дължат на стреса от годишния преглед при училищния зъболекар.

Днес хора, които пишат неграмотно на латиница… вие довършете изречението)”, заяви Ирина Тенчева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.