Мариела Нордел с горещ коментар за изборите и Карадайъ! (виж тук)

0

Мариела Нордел започна и политически анализи!

С политически анализи и коментари се захвана пиарката и кулинарка Мариела Нордел. Преди часове в мрежата тя изказа мнението си относно най-вървежната тема днес, кандидатът за президент на ДПС.

“Човекът, който е роден и живее в България, получил е безплатно българско образование и смята Турция за своя родина, е издигнат за кандидат за президент на България. Повтарям за неразбралите и недочулите – не на Турция, а на България!

Малко ПР анализ – защо ДПС го правят това?
Та не са глупави и много са наясно колко е непопулярен, едва говорещият български, техен кандидат.
Отговор – защото не им пука!

ДПС са като числото π – винаги константа! Независимо кой е на власт, те винаги имат 11-13%. Те са дяланият камък, допълващ всяка една коалиция.

Какво трябва да се направи?
Да се промени закона!

Както аз, която имам двойно гражданство и не мога да стана президент, министър или депутат, така и с двойното гражданство в Турция, да нямат право да гласуват или да бъдат лишени от гражданство. Защо е този двоен стандарт? България допуска двойно гражданство, но не допуска своите граждани с и друг паспорт до управлението? Трябва да има логика и последователност в политиката.

Друга бариера, която може да детронира ДПС е да се промени избирателния закон – тези с двойно гражданство да имат право да гласуват само, ако имат постоянен адрес и са живели през последните 3 години в България. Адресна регистрация да се прави само с нотариален акт или договор за наем и като в Холандия – максимум 3 регистрирани (които не са семейство, изчислено по 39 м2 на човек жилищна площ) на адрес.

Не на последно място – за да се елиминира ромския купен вот – образователен ценз ниво гимназия или учащ се в гимназия.

И тогава ДПС няма да предлагат Карадайъ, а ще издигат адекватни кандидати като Луда, а не да оставят жената сама да се лута с кампанията си…. и без това, етнически си е тяхна”, написа Мариела Нордел.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.