България Новини

Николай Бареков: Сигурен балотаж между Радев и Герджиков! (виж тук)

Радев и Герджиков на балотаж, прогнозира Николай Бареков!

Бившият евродепутат Николай Бареков прогнозира сигурен балотаж между Румен Радев и Анастас Герджиков на президентските избори. Ето и още:

“Най-големият минус за Радев е сговорът му с Киро Петков и Асен Василев и нарушаването на Конституцията. Активното му участие в търговия с влияние и партиен лобизъм.

Най-големият минус на Лозан Панов е връзката му с олигарха Прокопиев и политизирането на поста председател на Върховния касационен съд. Ще вземе гласове от десните избиратели на Радев.

Най-големият минус на професор Герджиков е, че в стремежа си да се разграничи от ГЕРБ, може да загуби част от техните гласове на първи тур без да прибави други.
Все пак кандидат като Мустафа Карадайъ е крайно неудобен противник на Радев по оста, че действащият президент е разединил нацията и тук професор Герджиков с обединителните си тези печели бонус, но по-скоро за втория тур. Волен Сидеров и Копейкин ще атакуват силно Радев заради ваксинацията и Русия.

Прогноза: Сигурен балотаж Радев – Герджиков. Радев няма как да надхвърли с много 40% на първи тур, а Ректора на Алма Матер няма да падне под 20%.

При партиите. Силно ще пострада ИТН на Слави, защото вече са извън контекста на ставащото и нямат силна нова теза. Киро и Асен Василев ще се окажат силно надценени, но няма да паднат под 10%, въпреки тежките скандали около тях.

Това ще изхвърли зад борда проекта на Манолова и ще понижи резултата на ДБ на Христо Иванов. БСП ще е втора сила, а Копейкин има шанс за 4%. ГЕРБ и ДПС общо ще имат не по-малко от 110 депутати. С оредялата група на Слави със сигурност ще е трудно да се направи правителство без БСП и в двете посоки. ПГ на ИТН ще се разпадне бързо в 47 парламент и ще бъде донор на различни мнозинства, по-скоро с ДПС и ГЕРБ.

При нов президент шансовете за стабилно дясно- центристко правителство нарастват неимоверно, а ако Радев запази поста си (70% шанс) го очаква изключително тежка зима и процедура на импийчмънт заради нарушаване на Конституцията.

Възможна вече договорена конфигурация зад кулисите с благословията на САЩ е кабинет на ГЕРБ с Прокопиев (Кирил Петков и Христо Иванов) и краткосрочни цели в рамките на една – две години. Вече сме го гледали два пъти (2009-2013, 2014-2017).

14 ноември изборите са за Парламент и Президент и около 20% от избирателите няма да знаят това до влизането си в избирателните секции.

Все пак гласуващите за Слави доскоро водят затворен политически живот в неграмотно и конспиративно списвани ФБ социални групи, откъдето черпят основно политическите новини.

За тях “Тайсън кючек” е политическа програма, а Референдума на Слави – начало на Третата Българска държава”, заяви Николай Бареков.

Коментари чрез Facebook

коментара