България

33 години след убийството й: Изложба с картините на легендарната говорителка Татяна Титянова

Мистериозната смърт на Татяна Титянова все още не е разкрита

„Сбъдна се една мечта след 33 г. на моята сестричка – Татяна Титянова. Открихме изложба с нейни картини и това ме прави безкрайно щастлива.“ Това каза на откриването на събитието Антоанета Титянова, сестра на без време отишла си от този свят говорителка Татяна Титянова.

„Сестра ми подготвяше изложбата за 7 ноември 1988 г. около две седмици преди това, на 24 септември, бе убита, апартаментът й бе запечатан, повечето от картините й изчезнаха от тези, които искаха да я унищожат. Литографиите, графиките изхвърлиха на боклука веднага след трагичната й гибел. Хората ги вземали. Благодаря им. Поне им се радват, но ще e добре някои га да ги включим и в някоя друга изложба“, обясни Антоанета, която по професия е журналист.

Снимка: ХотАрена

На изложбата, която бе открита в понеделник в Дома на културата „Средец“, да видят блестящите картини на талантливата художничка, която бе и полиглот, дойдоха проф. Бисера Вълева, проф. Ивайло Мирчев, близки и почитатели на художественото изкуство, пише „България Днес“.

„Таня беше вдъхновен млад творец, завършил НХА живопис, в класа на проф. Светлин Русев. Той много харесваше нейната работа и държеше да прави изложби. Сестра ми имаше толкова много дарби, за които днес само си спомням с тъга. Тя беше и дипломант по журналистика, имаше огромна жажда за живот. Никога няма да разберем със сигyрност кой точно я уби, но моето семейство знае достатъчно по случая с мистериозната й кончина, която се опитаха да изкарат самоубийство. Сестра ми обожаваше живота, имаше и за какво да живее. Аз често си мисля за нея и никога няма да я забравя“, cпoдели още Антоанета Титянова.

Коментари чрез Facebook

коментара