България

Наглост! Ани Цолова и Миролюба Бенатова дерат по 800 лв от студенти за курс

Ани Цолова и Миролюба Бенатова са решили да богатеят от студенти

Безславно уволнените от Нова телевизия Ани Цолова, Миролюба Бенатова и тяхната бивша шефка Дарина Сарелска, която уж замина за САЩ, за да прави кариера отвъд Океана, отново са се събрали. Този път обаче трите журналистки, които са близки приятелки в живота, не са се обединили покрай нов тв проект. Те решили да печелят от преподавателска дейност и вече анонсираха в социалните мрежи, че ще водят майсторски клас по заснемане на видеорепортажи. Изолирана от тяхната Света Троица е четвъртата им дружка Деси Стоянова, която не могла да поеме ангажимента заради работата си в „Преди обед“ по Би Ти Ви.

Снимка: Фейсбук

Обучението щяло да се проведе между 16 и 31 октомври, а в екипа на трите грации влиза и действащият в Нова тв оператор Благой Момчилов. Мястото на провеждане ще бъде Нов български университет, където Цолова преди време стана лектор. Най-скандална обаче е цената на курса – 800 лева на човек. 10% отстъпка щели да получат единствено студентите, които следвали в НБУ. Организаторките твърдят, че курсът щял да се проведе с малък брой участници заради индивидуалния подход и силно практическата насоченост. Дори мераклиите да са само 20 души, триото журналистки ще спечелят цели 16 хиляди лева. За да не изглежда таксата прекалено завишена, Цолова, Бенатова и Сарелска са написали, че част от приходите щели да бъдат дарени на каузи в подкрепа на медийната грамотност, без да е уточнено какви са точно те и кои фондации ги инициират.

Припомняме, че след напускането на Нова тв Ани Цолова първа се ориентира към този бранш и основа своя компания, която се занимава именно с провеждане на обучения в медийните дисциплини. Семинарите ѝ не пожънаха особен успех и тя разшири дейността си, като започна да се занимава и с рекламни кампании на различни фирми. В същото амплоа се пробва и колежката ѝ Мариана Векилска, която заряза менторството, когато получи оферта да води предаване в БНТ, пише Retro.

Коментари чрез Facebook

коментара