България Новини

Лияна Панделиева бясна след тоталното погазване на мерките на концерта на Лили Иванова! (виж тук)

Лияна Панделиева е потресена от пълното безхаберие!

Тотално погазване на мерките по време на пика на четвъртата вълна от Ковид – това разгневи до краен предел журналистката Лияна Панделиева. Случката се разиграва на снощния концерт на Лили Иванова в Пловдив:

“Искам да подкрепя всички протестиращи ресторантьори, фитнес инструктори, бармани, собственици на дискотеки, организатори на събития и от цялото си сърце да кажа, че у нас не ваксините са проблем, не самите мерки, а пълната липса на ред, елементарна справедливост и мяра.

В първия момент, като видях снимката от Античния театър в Пловдив за концерта на Лили Иванова, реших, че е някакъв гигантски фейк, тотален фотошоп, партенка и майтап.

Е да, ама не! Човек до човек, един върху друг, зрителите на Лили Иванова са без маски, без разстояние един от друг. Как по-точно тази аудитория е по-малко опасна или напълно безопасна по отношение на вируса и потенциално заразяване; кой провери всички зрители, че са ваксинирани или с ПСР тест?

Как е възможно някой да допусна такова втрещаващо нарушение на всички правила, но видите ли, точно в баровете да е много опасно? Или в заведенията?
За сватба или погребение – до 30 човека. На концерт на Лили – 10 хиляди!

Цинизмът е потресаващ! Нима в Пловдив няма полиция? Или точно в този момент всички от РЗИ-Пловдив са били в алкохолен делириум?

От гражданите се очаква да спазват мерките. Това е добре. Правилно е. Но само веднъж обаче, просто за парлама, РЗИ мина през парламента и глоби трима-четирима депутати, които иначе никога не са слагали маски, а те рекоха, че ще обжалват. Всеки ден ни показват директни предавания от парламента и цели парламентарни групи са без маски.

Яростта, омразата, презрението към органите, овластени да съблюдават реда, са в основата на генералния отказ на българите да се ваксинират. Защо да слушат съветите и на най-умния академик, на най-опитния вирусолог, ако всеки прави каквото си иска, когато си иска, както си иска. И то не баба Пена и дедо Груйо, а ръководителите на държавата и всички нейни контролни органи!

В продължение на седмици вече сме свидетели на най-махленската парламентарна сбирка от неможещи хорица, които драпат за управлението на държавата. Но тяхното неможене, тяхната немощ, е и в демонстративното отричане на правилата, наложени от тях самите. А омерзението на всички, които сме свидетели на тяхното безобразие, в крайна сметка носи вреда на нас самите, но сякаш се свършиха основанията да бъдем разумни.

Само лицата на вечно безмасковите депутати и този концерт на Лили са достатъчно основание никой дори да не мисли да спазва правила. Защо да го прави?
Който иска да види колко депутати са без маски, да включи телевизора”, гневи се Лияна Панделиева.

Коментари чрез Facebook

коментара