Горещо Новини

Дизайнерката Евгения Борисова с разтърсващ пост за Афганистан! (виж тук)

Евгения Борисова взриви с поста си!

Дизайнерката Евгения Борисова разтърси мрежата с поста си за Афганистан и истините за живота там, сега и преди. Ето какво сподели тя:

“Днес ще ви разкажа какво знам аз за Афганистан, защото няма да го чуете по нашите телевизии:

Четете ❗❗❗
Постът е поучителен

Афганистан, официално е Ислямско Емирство с 99,7% население, което изповяда ислям и е държава в Централна Азия без излаз на море. Столицата е Кабул.
Археологически находки свидетелстват за хора, обитаващи земите на днешен Афганистан, още през 50 000 г. пр. Хр. Исторически това е родното място на Ламех( син на Матусал), баща на Ной( библия), Руми и други исторически личности.
Афганистан е бил дом на най-различни народи през вековете и свидетел на много военни кампании, включително тези на Александър Велики, Чингис хан и западните държави в модерната епоха.

Без да е толкова важна точка в годините три световни сили (Англия, Русия и Америка) са опитвали да сложат под контрол Афганистан, но никоя не е успяла и не защото той е непоклатим, а просто защото е неизкореним моделът на мислене на този народ. Единственият шанс, който са имали да спре крайно радикалният ислям там е бил 10 годишната война, която е водила комунистическа Русия по покана на президента на Афганистан за помощ в борба с техните муджахидински сили.

За времето в което Русия е водила военни действия с муджахидините , там освен военни действия са построени жилищни и културни сгради, които са цели до ден днешен независимо от бомбандировките и са едни от най- ” луксозните” квартали за живеене в наши дни. Във простраството се показват снимките на модерните жени с къси поли и човешки вид, които са от периода преди муджихидините да започнат война с тогавашното правителктво за налагане на крайно ислямски норми . Имало е отпор на легалното правителство на Афганистан подпомагано от Русия (макар и комунистически и е по- малкото зло според мен) и муджихидините се крият по землянки и пещери в качеството си на партизани.

Но идва велика Америка майка на онеправданите и потиснатите и започна да подкрепя муджихидините в защита на техните права. Решава да се намеси в конфликта, като започва подривна дейност в защита на муджихидините и вика на помощ Европа. В резултат на тези действия способства през 1994 г.да се зароди движението на талибаните( в Афганистан обратно се завръщат изгонени крайни ислямисти, Преди да се върнат те са намерили убежище в Пакистан, където са били отдадени на изучаването на краен ислямизъм.

В превод Талиб означава “уча се”, “ученик”) Талибаните по късно са в тесни връзки със самият Бин Ладен. В резултат на намесата на Америка през 1996 година Русия официално оттегля военните си сили от там с договор между Америка и Русия( Михаил Горбачов започва руската перестройка и подписва договор с Америка за изтеглянето на руските войски от Афганистан).

Войната продължава вече на вътрешно ниво между Муджахидини и Талибани за власт, като едните са лоши, а другите още по лоши и в резултат на това на власт идват Талибаните като за най- кратък срок покриват жената от глава до пети с платнище, забраняват и да учи, говори и мисли и я превръщат в растение и инкубатор на воини на вярата. Хората живеят в страх и крайна нищета, а основният поминък е наркотрафикът и пътят на хероина. Човешкият живот не струва и монета, но Америка продава оръжие и купува влияние маскирано като “човешки права”.

Всичко се променя след 11 септември , когато бумерангът се върна обратно при този, който го хвърли и Америка претърпява ужаса на най- зловещия атентат в историята си. В отговор на атентата, разполага войските си в Афганистан и е решена да ” търси сметка” на доскорошните си производни за атентати и тероризъм извършени по цялата планета.

Позиционира военни сили в Афганистан, но за 20 години създаде само военни лагери там и наля милиарди долари в борбата с талибаните без резултати. След 20 години военно присъствие си обра крушите неловко и каза: този народ е непроменим и от него са неизкореними дълбоките корени на невежеството, ние повече няма да харчим пари да се опитваме да ги променим, но моля ви вземете ги във вашите държави и им дайте убежище, защото те страдат????????

Тези, които забъркаха тази каша вместо да останат там и да оправят поразиите, която надробиха, разровиха осилото и си тръгнаха да се спасяват.

Ето ви новото хуманно мислене на Америка, ето защо трябва да се вълнувате от избора им на президент, ето защо трябва да гледате отвъд повърхността….скоро ще почукат и на нашата врата😪😪😪😪😪😪😪

И започнаха всякакви холивудски звезди да пишат в профилите си колко сме длъжни на тези изтерзани хорица, които бягат от режима, който създадоха тези, които те избраха. Колко от тях искаха Байдън- Ето ви го с последното му решение да оттегли войските от там. Изтормозените хора притиснати от новия режим ще искат убежище в Европа с лошите си навици и забрадки, с по 17- 18 деца родени от една афганистанка и 20- 60 деца на един афганистанец от общо 4-те му жени. Неуки, нечистоплътни, без желания за промяна със закостеняло праисторическо мислене искат Европа. И сега ще кажат защитниците на човешки права :

-Да , но там има нормални и добри хора, които искат нов живот, нямате ли жал като гледате снимките….длъжни сте да се държите хуманно😪😪😪😪
-Добре, ще ви приемем, но идвайки в Европа, сваляш забрадката и започваш да учиш и да се променяш. Ако искаш Европа ще живееш като европеец и ще спазваш закони:
– Не мога, нарушавате правата ми. Моята традиция и обичаи са други и не искам да ми ги променяте.
-Да добре, но започваш да работиш
-Ама какво, аз нищо не мога, защото съм неграмотен и невеж, а и не искам да уча и работя, това е харам.
– Ами не знам, може би обществен труд, за което вместо помощ за бежанец ще получаваш заплата и ще живееш в лагер:
– Но аз не мога да работя, а аз съм дошъл тук за по- добър живот. Искам само помощ не ми се работи, а и кой ще ме вземе, аз не разбирам от нищо. Ще си остана в лагера и ще разчитам на социална помощ. След години бежанския лагер ще е поредното гето и ще родя 15 деца и ще крещя за права и помощи защото сме много, гладни и мързеливи.
– Ами не се притеснявайте, ние имаме организации, които наливат милиарди във вашата интеграция и ще ви помогнем . Част от тези средства ще влязат в джоба на нашите лидери, но с тях или без тях вие сте непроменими но пък сте добър доход за алчните ни лидери за подкрепа на малцинствата. Но елате, поне докато народа спи, можем да вкараме стотици от вас. Пък след години при тази раждаемост, която имате ще имате повече гласове от местното население.

Това е тъжната картинка😪😪😪😪 интеграция на хора които не са готови за нея. Имаме си достатъчно гета и материал но ни пращат още.

Хора, които не искат промяна, наивно ми се казва, че ще променим и интегрираме.
Наричат ме хомофоб и расист, защото виждам отвъд това, което ми се казва.
Да ми казват, че нямам сърце, което е лъжа, защото плача всеки път при вида на тези, хора, които живеят като животни”, сподели Евгения Борисова.

Коментари чрез Facebook

коментара