Горещо

Официално ни изритаха от Шенген

Въпреки всички уверения на премиера в оставка Бойко Борисов и други главни действащи лица от бившото вече правителство, че скоро ще бъдем приети в Шенген и е само въпрос на време, изглежда тези които наистина решават са на друго мнение.

По време на среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи в Брюксел, вече известните съмнения относно организираната престъпност и свободата на съдилищата за пореден път се оказаха спънка за приемането на двете източноевропейски държави в безграничното пространство.

Само 10 държави гласуваха за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство, като само един глас против е достатъчен.

“Никой не сваля от дневния ред евентуалното разширение на Шенген – просто става въпрос за решение, базирано на качествена оценка, а не на политическа”, коментира холандския секретар за сигурността и правосъдието Фред Теевен.

На срещата Австрия и Дания се присъединиха към клуба против България и Румъния за Шенген, състоящ се от Германия, Франция, Финландия и Холандия.

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.