Здраве и диети Новини

Наталия Кобилкина разкри от какво зависи щастието! (още подробности)

Наталия Кобилкина разкри истината за това да сме щастливи!

Генетично ли е щастието и може ли да се наследи то – това обясни Наталия Кобилкина, при това по съвсем обоснован и научен начин:

“Наследява ли се щастието ГЕНЕТИЧНО?

Всеки човек има своето персонално ДНК, което го отличава от всички други. Но важи ли това и за нашите емоции и чувства?

Едно проучване от 2016 г., включващо ДНК на близо 300 хиляди души, официално свърза щастието с генетиката. Изследванията показват, че можем да наследим много черти, включително оптимизъм, самочувствие и щастие. Така че да, има гени, които могат да ви предразположат към по-щастливо състояние.

Оказва се, че гените ви съставляват около 40% от способността ви да бъдете щастливи!

Но това не означава, че ако не сте родени с определени гени, вие сте обречени да бъдете нещастни. Можем да препрограмираме мозъка си, защото останалите 60% от щастието се свеждат до фактори, които можем да променяме.

Как работи щастието?

От гледна точка на неврологията – много просто. Всички чувства се регулират от хормони. Те имат способността да предават информация между мозъка и тялото чрез невроните или нервните клетки. Хормоните, които се отделят в момент на щастие, са ендорфин, допамин, серотонин и окситоцин.

Можете ли да се научите да бъдете по-щастливи?

Въпреки генетичния ви състав, има начини да се научите да бъдете по-щастливи, дори в трудни моменти. Емоционалната интелигентност, за която се говори толкова в днешно време, е способността да осъзнаваме своето вътрешно състояние и да накараме емоциите да работят за нас.

Начинът, по който хората реагират на различни ситуации от живота си, се променя, когато перспективата се променя. Именно на това умение учи позитивната психология.

Останалите 60%, необусловени от гените ни, щастие зависят от нашите навици, поведение и мисли. Както и от това, което се случва в главите ни на подсъзнателно ниво”, обяснява Наталия Кобилкина.

Коментари чрез Facebook

коментара