Горещо Здраве и диети

Лекарите в паника: Китайски Vape ментета разяждат белите дробове (Опасните цигарети вкарват в гроба по 60 човека годишно)

* Гнусна схема с китайски ментета вкарва в гроба по 60 човека годишно;

Изключително опасна и гнусна схема с долнокачествени китайски ментета от любимата на чалгаджиите марка Vapepro рискува да препълни наново белодробните отделения, а болни от рак младежи да се натръшкат на същите матраци, където само преди месец издъхваха болни от COVID-19.

Тази ужасяваща картина не е сценарий от филм на ужасите, а напълно релна опасност. За нея алармираха пулмолози от няколко столични клиники.  Медиците са в ужас, че още не смогнали да съблекат защитните корона-костюми, те вече са принудени да оперират на конвейр подрастващи бръмчалки и младежи, в чиито бели дробове, гърла и устни кухини са се натъкнали на зловещи на вид израстъци с формата на гъби, водорасли и тем подобни гадории.

Първоначално спешните медици отдали наплива към хирургиите на усложнения, вследствие на ковид инфекция, още повече, че симптомите у младите хора наподобявали китайския вирус – жилави жълто-зелени храчки, кървави секрети от носа, замъглено зрение, охтика и характерен тютюнджийски глас.

Но след като PCR тестовете им се оказали отрицателни, истината лъснала – хайваните до един си признали, че любимото им хоби е да се правят на гъзари с електронните цигарета, нагло изскачащи от всеки чалга клип напоследък. Направените хистологични изследвания показват, че 20% от находките, причинени от Vapepro са доброкачествени, за останалите още не се знае. Дори и те да са доброкачествени, обаче, самият факт, че се появяват подобни израстъци след употребата на цигаретата, е достатъчно притеснителен.

Неслучайно паникьосани родители дойдоха на крака в редакцията ни с молба да разнищим здравния скандал, който, неясно защо, бива потулван, и изплакаха, че няколко оядени чиновника от Комисията за защита на потребителите им затръшнали вратата под носа. А лелка пред пенсиониране им рекла да не си и помислят да пускат жалби, защото щяла да ги депозира в “кръглата папка”, сочейки коша под бюрото си.

По следите на ментето

Разбира се, заехме се незабавно да разкрием поредната далавера на чиновническо-мутренската мафия. За тази цел наш репортер закупи въпросното устройство, което освен по тв-екрана, е установило тотален монопол и в търговската мрежа. Въпреки привидното изобилие от луксозни конкурентни брандове, магазинерите под сурдинка признават, че най-изгодно им било да предлагат единствено Vapepro и причината за това е тривиална – пари. Дистрибуторите им бутали между 2 и 5 бона “бонуси” под масата за да си гарантират, че ще предлагат именно техния продукт, въпреки съмнителното му качество.

Наша проверка потвърди, че в 2 от всеки 5 “клекшопа” и “нонстопа” вървят само въпросните е-папируси, а други марки не са зареждани от месеци. Блиц анкета сред някои от преките им конкуренти, пожелали анонимност, очерта още по-зловеща картина – от началото на годината са сезирани маса институции, начело със злополучната Комисия за защита на потребителите, но също като при майките на онкоболните тийнейджъри, жалбите на бизнеса събират прах.

Така де, щом се въртят едни пари и едни хора богатеят от това, какво значение има здравето на хората? Очаквайте още скандални разкрития за цялата схема с китайските ментаци Vapepro.

Източник: Crimes.bg

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Етикети: #new

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.