Новини Шоубизнес

Наталия Кобилкина разкри истините и митовете за целулита! (виж тук)

Наталия Кобилкина разкри митове и истини за целулита!

Наталия Кобилкина публикува прелюбопитен за всяка жена пост, в който обяснява истините и митовете за целулита и неговото отстраняване.

“Имаш целулит? Спокойно, не си единствената!

Статистиката показва, че 90% от жените по света срещат този проблем в някакъв момент от живота си. Всяка жена, опитвайки се да се отърве от него, попада в едно море от информация по темата, често разнопосочна и объркваща.

На кое да вярваш и на кое – не?
Какво наистина работи?

Ето няколко митове и факти за целулита:

Жените страдат от целулит повече от мъжете. Факт!
Причината е, че жените са по-предразположени да натрупват мазнини около бедрата си. Също така имаме по-малко поддържаща съединителна тъкан. Все пак се смята, че около 10% от мъжете също страдат от целулит.

Целулит имат само хора с наднормено тегло. Мит!
Наднорменото тегло прави появата на целулит по-забележима, тъй като по-голямото количество мазнини под кожата натоварват повече съединителната тъкан. Теглото само по себе си не причинява целулит.

Целулитът се влошава с възрастта. Факт!
Хормоните също играят роля в появата на целулита. С напредване на възрастта женското тяло произвежда по-малко естроген. По-малкото естроген може да означава по-лоша циркулация, което също може да означава намаляване на производството на нов колаген и разграждане на по-старата съединителна тъкан.

Упражненията могат да намалят целулита. Факт!
Целулитът се появява, когато съединителните влакна под кожата станат слаби или загубят своята еластичност. Разтягането и укрепването на тези области (в допълнение към изгарянето на излишните мазнини като цяло) може да помогне.

Кардиото е най-доброто за намаляване на целулита. Мит!
Бягането или други форми на кардио могат да помогнат за отслабване, което от своя страна може да намали появата на трапчинки и вдлъбнатини. Но за да изгладите наистина кожата си, трябва да тренирате за сила.

Някои храни могат да помогнат в борбата с целулита. Факт!
Единствено и само диетата ви не може да определи дали ще получите или не целулит, но яденето на добре балансирана храна може да намали възпалението в тялото ви и да ви помогне да поддържате здравословно тегло. Добрата хидратация също поддържа вашата съединителна тъкан здрава и еластична.

Кремовете за стягане на кожата могат да излекуват целулита. Мит!
Въпреки това, което пише на етикетите им, не е доказано, че кремове, които се нанасят локално, трайно намаляват появата на целулит”, обяснява Наталия Кобилкина.

Коментари чрез Facebook

коментара