Новини Шоубизнес

Наталия Кобилкина разкри истините и митовете за целулита! (виж тук)

Наталия Кобилкина разкри митове и истини за целулита!

Наталия Кобилкина публикува прелюбопитен за всяка жена пост, в който обяснява истините и митовете за целулита и неговото отстраняване.

“Имаш целулит? Спокойно, не си единствената!

Статистиката показва, че 90% от жените по света срещат този проблем в някакъв момент от живота си. Всяка жена, опитвайки се да се отърве от него, попада в едно море от информация по темата, често разнопосочна и объркваща.

На кое да вярваш и на кое – не?
Какво наистина работи?

Ето няколко митове и факти за целулита:

Жените страдат от целулит повече от мъжете. Факт!
Причината е, че жените са по-предразположени да натрупват мазнини около бедрата си. Също така имаме по-малко поддържаща съединителна тъкан. Все пак се смята, че около 10% от мъжете също страдат от целулит.

Целулит имат само хора с наднормено тегло. Мит!
Наднорменото тегло прави появата на целулит по-забележима, тъй като по-голямото количество мазнини под кожата натоварват повече съединителната тъкан. Теглото само по себе си не причинява целулит.

Целулитът се влошава с възрастта. Факт!
Хормоните също играят роля в появата на целулита. С напредване на възрастта женското тяло произвежда по-малко естроген. По-малкото естроген може да означава по-лоша циркулация, което също може да означава намаляване на производството на нов колаген и разграждане на по-старата съединителна тъкан.

Упражненията могат да намалят целулита. Факт!
Целулитът се появява, когато съединителните влакна под кожата станат слаби или загубят своята еластичност. Разтягането и укрепването на тези области (в допълнение към изгарянето на излишните мазнини като цяло) може да помогне.

Кардиото е най-доброто за намаляване на целулита. Мит!
Бягането или други форми на кардио могат да помогнат за отслабване, което от своя страна може да намали появата на трапчинки и вдлъбнатини. Но за да изгладите наистина кожата си, трябва да тренирате за сила.

Някои храни могат да помогнат в борбата с целулита. Факт!
Единствено и само диетата ви не може да определи дали ще получите или не целулит, но яденето на добре балансирана храна може да намали възпалението в тялото ви и да ви помогне да поддържате здравословно тегло. Добрата хидратация също поддържа вашата съединителна тъкан здрава и еластична.

Кремовете за стягане на кожата могат да излекуват целулита. Мит!
Въпреки това, което пише на етикетите им, не е доказано, че кремове, които се нанасят локално, трайно намаляват появата на целулит”, обяснява Наталия Кобилкина.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.