Горещо Новини

Миролюба Бенатова скочи: Разобличи огромна лъжа! (още подробности)

Миролюба Бенатова изобличи лъжата за болница Лозенец!

Журналистката Миролюба Бенатова разобличи голяма лъжа. Направи го бясна в социалната мрежа, повдигайки отново темата за болница Лозенец.

“Току-що чух по БНТ, че болница Лозенец сама била подала информация на НЗОК за серийната “техническа грешка” за близо 300 000 лева и нямало материални щети.

Абсолютна лъжа. Аз сезирах НЗОК за фалшивите хоспитализации и в деня на насрочената проверка, от правителствена върнаха парите за 60 пациента. Но проверката продължи и установи още 38 измислени болни, лежали с емболия и тромбоза на долните крайници, приети по спешност.

За тях дължимите пари са близо 140 хиляди и не са изплатени, защото болницата обжалва. От касата си измиха ръцете с акт за 9500 лева и изпратени материали в прокуратурата само за 5 фалшиви хоспитализации.

А става дума за много повече изфабрикувани истории на заболяването, фалшиви подписи на “пациенти”, неосъществени изследвания и тн. За трансплантациите от болницата твъдят, че всичко е законно също. Да, но само на хартия. Досега Спасов разчиташе, че никой няма да го провери.

След като проверки вече има, на ход е прокуратурата, която досега не показва желание да се разрови истински. Дали ще направи нещо различно занапред, не знам. Признавам, че не съм оптимист”, заяви Миролюба Бенатова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.