Това решение е сериозен удар за родното Черноморие

0

Туристическият сезон по родното Черноморие е пред провал

Прогнозите за сезона по родното Черноморие не са никак добри след тази новина.

Един от големите международни туроператори – „ТЕЗ тур“ спира да предлага българското Черноморие в Русия за този летен сезон.

Това обяви за TravelNews Бейзат Туналъ, който е генерален представител на компанията у нас.

От изказването му стана ясно, че всички чартърни полети от Русия на туроператора до Варна и Бургас ще бъдат пренасочени за сезон 2022 г.

Експертът поясни, че всяка направена заявка от клиент ще бъде преглеждана индивидуално. Хотелите които потвърждават резервацията за 2022 г., ще я прехвърлят за следващия сезон.

Представителят на компанията заяви, че за непотвърдените заявки ще бъде предлагана алтернативна друга дестинация. Той поясни, че причината за отмяната на програмите за България е, че все още има забрана на руските туристи да идват у нас с цел туризъм. От друга страна не можем да реагираме да напълним полетите евентуално само за юли и август.

Туналъ обясни, че това означава, че сезонът става изключително къс. Той е убеден, че руските туристи ще се насочат към Гърция, Кипър, Египет и на по-късен етап към Турция, тъй като в момента имат забрана да ходят и там.

Според него държавата се забави с пускането на програмата за подпомагането на чартърите с 35 евро на запълнена седалка за летния сезон. Тя е необходима в момента, за да стимулира полетите до България през юли, август и септември и да даде конкурентоспособност спрямо останалите пазари, пише БЛИЦ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.