Къде е най-изгодно да почиваме това лято у нас?

0

Къде е най-изгодно да почиваме това лято у нас?

Ето какво отговориха експерти на този въпрос. Те разкриха къде ще ни излезе най-евтино почивката това лято. Според отчетените данни цената и приходите, генерирани от стая на Южното Черноморие, са по-ниски от тези на Северното Черноморие.

В края на 2020 хотелиерският бизнес отбеляза 58% спад на приходите от нощувки и над 50% отлив на туристи на годишна база. Максимална заетост беше постигната през летния сезон, макар и на половина от предходната година, а средният процент за второто полугодие на 2020 е малко над 25%.

Броят на леглата в хотелите е намалял с 18% по време на ковид кризата, което основно се дължи на факта, че голяма част от тях останаха затворени по време на пандемията или изцяло прекратиха дейността си поради невъзможност да покриват разходите си.

В създалата се част голяма част от сънародниците, които обичайно почиват в чужбина, бяха принудени да изберат български курорти и хотели, но същевременно доведе до сериозен спад на чуждестранните туристи у нас. С цели шест пъти са намалели нощувките, реализирани от български граждани, пише Pariteni.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.