Спорт

Високата заплата на Рууни на път да провали кариерата му

Уейн Рууни има проблеми с каквито малко хора могат да се похвалят. Високата му заплата в Манчестър Юнайтед може да се окаже голяма пречка във футболната му кариера.

Рууни беше оставен на резервната скамейка при загубата на отбора му на четвърт-финала от шампионската лига срещу Реал Мадрид. Разочарованието на футболиста е очевидно, но дори да поиска да напусне, както направи Бербатов по-рано, много малко отбори могат да си позволят да му плащат огромната заплата. В момента той получава 300 хиляди паунда на седмица – около 1.2 милиона месечно.

Отношенията на Рууни със сър Алекс Фъргюсън стават все по-лоши. Жената на Рууни дори си позволи да коментира в Twitter “Недоумявам защо Уейн не започна мача. Сър Алекс направи много грешки. А и червен картон на Нани си имаше”.

“Положението на Уейн е доста тежко. Ако беше някой посредствен играч или просто от средна величина, 20 отбора от Висшата лига и поне още толкова в Европа щяха да се избиват за него.  Но когато си стигнал нивото на Рууни, имаш само 5-6 клуба от топ ниво, които могат да си позволят да те имат. Друг е въпросът дали те искат и какво можеш да направиш. Той наистина е в капан”, каза Майкъл Оуен за бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед.

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.