Явор Дачков се хвърли в яростна защита на Би Ти Ви! (виж тук)

0

Явор Дачков защити Би Ти Ви!

В яростна защита на Би Ти Ви след скандалното интервю с Бойко Рашков се хвърли журналистът Явор Дачков. Ето какво написа той съвсем неочаквано:

“В продължение на 20 години Слави Трифонов водеше предаване в най-гледаното време на бТВ, от което обиждаше Борисов през ден и правеше скечове за ГЕРБ и управляващите непрекъснато.

Заради бТВ днес Слави Трифонов е водач на най-голямата опозиционна сила срещу ГЕРБ. бТВ отразяваше протестите дори когато на тях имаше много малко хора. Всяко блокиране на кръстовище от петима души попадаше в централната емисия, несъразмерно отразено от гледна точка на информационния повод. Живи включвания и говорители срещу правителството на ГЕРБ.

По бТВ Васил Божков обяви ГЕРБ за хунта, сагата “8-те джуджета”, апартамент-гейт, ремонта на Графа и всички скандали бяха подробно отразявани. Всички шамаросани от полицията протестиращи получиха обилен ефир, че и цели предавания, посветени на тях.

Никой от бТВ не посмя да ги попита какво мисмлят за поведението на полицията в Щатите или Западна Европа, които самите протестъри препоръчват като модел. бТВ обилно отрази дори несвързаните показания на Илчовски. Като цяло бтв е най-опозиционната медия в последния мандат на ГЕРБ.

Атаката срещу нея е политическа глупост, а репликата на Бойко Рашков е политическа грешка. По принцип балансите в такава огромна медия, собственост на корпорация са много сложни и тънки за изпълнение.

Престараването на двамата колеги, които за баланс са се обрушили несъразмерно върху Бойко Рашков не са повод да се съди телевизията несправедливо. А думите му са недопустими от позицията, която заема.

По принцип в България медиите са доста по-свободни от медиите в САЩ и редица страни от Западна Европа. Приказките за 112 място са тъпа и невярна пропаганда. Казвам го като журналист, който заради царя, Тройната коалиция, Борисов и Пеевски няма предаване в национален ефир от 20 години.

Репликата на Рашков, продиктувана от наранено честолюбие е политически гаф. Войната с такава голяма медия няма как да бъде спечелена и само носи щети. От друга страна тази реплика с нищо не допринася за подобряване на качеството на журналистиката, което я прави и напълно безсмислена по същество.

Феновете, които са срещу ГЕРБ ще се изкефят, но с репликата си срещу бТВ Рашков всъщност вреди на каузата им”, заяви Явор Дачков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.