Новини Шоубизнес

Пухкавият модел Пам Велидис трогна мрежата на Великден! (виж тук)

Пам Велидис сподели личната си история в мрежата!

С много лична история трогна мрежата навръх Великден пухкавият модел Пам Велидис. Ето какво сподели с потребителите чаровницата:

“Винаги ще свързвам Великден с това, че беше един от малкото пъти през годината, когато можех да виждам баща си. В детството ми все още се пътуваше с визи до Гърция и пролетната ваканция майка ми все се опитваше да нагласи нещата така, че колкото и усилия да коства да бъдем заедно цялото семейство.

А там на тези празници е тотална лудница. Улиците са извадени като от пролетен горски дом където всичко разцъфтява в цялата си свежест и се случва грандиозен триумф на цветовете, хората се поздравяват превъзбудено за празника и обсъждат всякакви тънкости относно трапезата, която ще подготвят, промяната в дома, която ще направят и ще донесе уют на цялото семейство, както и радост на децата.

Всички са екстремно слънчеви и мили, носи се някаква хармония във въздуха и никой не би ти казал нещо грубо или лошо.

Гърците често боядисват яйцата само в червен нюанс, което ми се струваше преди много скучно, въпреки че това е любимият ми цвят. Обаче компенсираха с украсите по магазините, които са супер пищни и детайлни. Козунаците, сладките и всякакви традиционни вкусотии са изрисувани с цветенца, зайчета, калинки и всевъзможни великденски украшения. “Страшен цирк!” би просъскал циника, който расте в мен, ама не му позволявам да ме превземе.

Любимото ми обаче и до днес са традиционните свещи “ламбада”, които са огромни и в различни ярки цветове. Много често ръчно изработени, рисувани или декорирани с различни плюшени играчки, които са грижливо завързани с панделка.

Когато бях дете живеех с трепет за момента, когато ще пристигна и баща ми ще ме заведе, за да избере на мен и сестра ми най-красивата ламбада, която да запалим вечерта на Великден. И която ще пазя, за да не угасне докато се приберем.

Тези свещи между другото бяха супер удобни да шибнеш някой малък грък връстник, който те дразни в църквата. Пробвала съм го. Работи!

В детската си главица бях много тъжна единствено за всички останали ламбади, които никой не купува и няма да запали, а остават чак за следващата година…

Никога не съм схващала този празник като нещо различно от това някъде между традициите, които се случват някак естествено, просто да внасяме радост на близките си, защото цял живот това е бил смисъла, който са вложили още от детството ми моите родители в мен. Да имам спомени, които са мега яки.

И това е едно от най-хубавите неща, които са ми дали и чувствам по празници. Това, че искам просто всички да имат хармонични, красиви и спокойни моменти с близките си, да се кефят на живота и да си създават моменти, които да бъдат цветни спомени. Тези спомени са изключително съществени, защото ето ме тук баш сега болна и вече почти година без да съм виждала родителите си.

Отново имам цветен козунак от Гърция, както и всичко, което ми е нужно и съм описала, но заради ситуацията все още не мога да се видя спокойно с тях.
Подобно на много други хора, които за пореден път ще са малко или много повече сами през последната година на предстоящи празници или важни за тях моменти.

Връщам се към тези спомени от детството си с благодарност и се надявам скоро да създавам още такива със семейство, близки и приятели независимо разстояние, празници и години.

Празниците са супер тъпи, ако няма с кой да ги споделиш, на кой да дадеш обич и цветове, и да ти отвърне със същото. Ако имаш обаче дистанцията е нищо и енергията се усеща от километри в мислите и в сърцата.

Затова където и да сте, каквото и да се случва запазете положителната настройка, давайте доброта и отношение особено на хората на които държите. Това е най-ценната магия, която си заслужава и си остава в нас завинаги – хубавият спомен, който се гради само с добро”, сподели Пам Велидис.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.