Новини

Петър Волгин изригна бесен в мрежата! (още подробности)

Петър Волгин изригна в мрежата!

Журналистът Петър Волгин изригна бесен в социалната мрежа. Ето какво заяви той и каква е позицията му относно поправките в Изборния кодекс:

“Това, дето разни политици и анализатори ви разправят колко жизненоважно било да се приемат поправки в Изборния кодекс, как без тези поправки сме щели да тънем в авторитаризъм и деспотия, са абсолютни лъжи, чутовна глупост или опит да се прокарат едни чисто партийни интереси.

Да, сигурно Изборният кодекс не е съвършен и търпи промяна, както и всяко друго нещо на тази земя. Само че да оправдаваш неуспехите си с него е нагла лъжа.

Попречиха ли изборните правила на новосъздаденото НДСВ да издуха тогавашната политическата класа през 2001? Не, не попречиха. Спряха ли изборните правила, мислени дълго и променяни постоянно от Тройната коалиция, на възхода на ГЕРБ? Не, не го спряха.

Успя ли Румен Радев да стане президент при управлението и законите на същия този ГЕРБ? Успя. Е, какъв е тогава изводът?

Ето такъв – ако една партия или един политик са достатъчно силни и убедителни, никакви изборни правила не могат да им попречат да спечелят изборите. И обратното.

Ако партията и политикът са нефелни, каквито и облаги да им носят изборните правила, те пак ще се провалят. Така че, не си губете времето с Изборния кодекс, а мислете как да привличате избиратели”, заяви Петър Волгин.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.