Новини

Пенсионерите ще получат по 50 лева и през май

Към всички пенсии ще бъде отпусната надбавката и през май

И през месец май пенсионерите ще получат допълнително по 50 лева. Това важно решение взе правителството в оставка.

Бойко Борисов заяви, че отпускат допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Той допълни, че средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии.

Пенсионерите получават по 50 лева и през май
Пенсионерите получават по 50 лева и през май

По време на извънредното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка, министър-председателят подчерта, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева.

Той напомни още, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

Близо 2 100 000 пенсионери ще бъдат обхванати от мярката. Тази подкрепа за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти – публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“.

Красим Вълчев заяви, че се окрупняват два терена за изграждането на френското училище „Виктор Юго“. Той добави, че това е във връзка с един ангажимент, поет към френската страна, пише БЛИЦ.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.