Свят

Сенатор изкара 13 часова реч за да прецака демократите

Американският сенатор и републиканец Ранд Пол направи истински подвиг в опита си да забави/блокира избирането на  Джон Бренън за директор на ЦРУ. Той протестира 12 часа и 52 минути заради липса на прозрачност в администрацията на Барак Обама за тайната програма за убийства с безпилотни самолети и тяхната употреба на американска територия.

Американското законодателство позволява такива странни изяви, като постановява че сенаторите могат да говорят до пълно изтощение дори останалите да искат да го прекъснат.

В 11,47 часа вчера по обяд той започна с думите  “Днес ставам, за да започна възражението си срещу номинацията на Джон Бренън за ЦРУ. Ще говоря, докато изчерпя всичките си сили”. След това извади огромна папка и зачете. Рекорда в тази област се държи от Стром Търмънд, който през 1957 година защитава расовата сегрегация цели 24 часа и 18 минути.

Ранд Пол не си позволява да пие и няма право да сяда или да ходи до тоалетната, тъй като рискува да му отнемат думата. Въпреки всичко той е победен от пикочния си мехур 12:34 през нощта.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.