Ето какви ще са последствията от кончината на принц Филип

0

Той си отиде от този свят на 99 години

Кончината на съпруга на кралица Елизабет Втора – принц Филип ще доведе до редица последствия за Монархията.

Британските флагове на всички институции са спуснати наполовина. Те ще останат дълго така в памет на принц Филип. Цяла Великобритания скърби, а държавните въпроси са оставени на пауза.

принц Филип
Той си отиде от този свят на 99 години

Въпреки призивите на двореца и правителството за спазване на противоепидемичните мерки и да се избягва струпване на хора пред кралската резиденция, още в петък сградата беше отрупана с цветя.

Съпругът на кралица Елизабет II почина на 99 години. Херцогът на Единбург беше смел военен. Той обичаше политически некоректните вицове, но и се смяташе за най-надеждния член на семейството.
Близо седем десетилетия той беше опора и подкрепа на кралицата.

За това какво ще последва с Монархията след смъртта му, коментираха експертът по протокол Милена Хлебарова и преводачът Мариана Хил в предаването „Събуди се“ по Нова тв.

“Кралицата беше подготвена, тъй като принц Филип прекара дълго време в болница. Той превърна Кралица Елизабет в най-дълго управляващия монарх жена. Сигурна съм, че тя ще преодолее загубата. Възможно е обаче принц Чарлз да абдикира”, каза Мариана Хил.

“Всяка една крачка във Великобритания е предвидена. Принц Филип облагороди британският кралски двор. Благодарение на него се случиха много положителни неща” заяви Милена Хлебарова.

Всяка една крачка във Великобритания е предвидена

Традиционно разделеният от партийни пристрастия британски печат, днес се обедини, за да почете паметта на принц Филип. Припомняме, че той почина в петък.
В продължение на повече от 70 години, принцът бе до съпругата си кралица Елизабет II, предаде Франс прес и БТА.

Много заглавия изтъкват необичайно дългия съвместен живот на тази необикновена двойка. Принцът, починал на 99 години, беше непоклатима подкрепа на кралицата, отбелязват “Таймс” и “Гардиън”.
В. “Дейли стар” го нарича “нейна скала” и припомня, че принцът бе човекът, който разсмиваше кралицата.

Шотландският “Прес енд джърнъл” публикува стара снимка на херцога на Единбург със съпругата му и децата им, облечени в традиционния шотландски килт.
Таблоидите “Дейли мирър” и “Дейли мейл”, които обикновено демонстрират диаметрално различни политически позиции, излязоха с почти еднакви челни страници.

„Дейли Мирър“ публикува снимка на кралицата и съпруга й, придружена с текст “Сбогом любими мой”. „Дейли мейл“ пък написа: “Довиждане, любими мой”.

“Плачем заедно с вас, мадам”, пише в. “Сън” и публикува на първа страница снимка от сватбата на кралската двойка през 1947 г.

Повечето вестници, като “Ивнинг стандард”, изразяват почитта си към човека, отдал живота си в служба на короната.
“Дейли телеграф” нарича принц Филип “най-верния слуга на Великобритания”.

“Файненшъл таймс” е един от малкото издания, които не посвещават цялата си челна страница на трагичната новина.

Контраст създава единствено в. “Морнинг стар”, който никога не е крил неодобрението си към монархията.
Левият всекидневник публикува статия, озаглавена: “Филип олицетворява абсурдната суета на един ерзац-патриотизъм”, пише vesti.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.