Новини Шоубизнес

Мариела Нордел с безценни съвети: Как най-лесно да преодолееш раздялата с половинката! (виж тук)

Мариела Нордел даде изпитани съвети при любовна раздяла!

Как да преодолеем най-лесно и безболезнено любовна раздяла обясни кулинарката Мариела Нордел. При това съветите й са изпитани от нея лично:

“Покрай многобройните раздели на приятели напоследък, а и от личен опит, се поразтърсих какво психолозите препоръчват да се направи при нещастна раздяла /при щастлива просто си зимате багажа и бегате/. Оказа се, че има многомилионна индустрия “Върни си бившия”. За да ви спестя време, пари и търсене, ще ви предам какво открих и синтезирах за един месец:

1. Наплачете се, набеснейте се, гневете се, ама гледайте да е като гостито – да не се проточва повече от 3 дни!

2. НЕ ПИЙТЕ! Ако сте пили преди дори само социално или при вечеря/обяд в компания, съвсем престанете! Дори една чаша в това състояние, ще ви провали! Спрете временно да пиете напълно, обещайте си “ще изпия първата чаша вино, когато отново ми е готино!”.

3. Спортувайте – започнете веднага! Дори да ви е свинско, лигаво, един час блъскане на крос трейнера ще ви изкара през носа цивренето и самосъжалението!

4. Излизайте с приятели повече, правете всичко, за което бившият ви е мрънкал, използвайте свободата си! Обградете се с хора и гледайте поне първите седмици да не оставяте сам. Помолете някой приятел със сержантски обноски да се премести за първите 2-3 седмици у вас – няма да ви остави да се самосъжалявате и разкисвате. Самодисциплината е най-важна през първия период на шок. Махнете всичко на бившия или което ви напомня за него/нея.

5. НИКАКЪВ КОНТАКТ с бившия/бившата! Поне 1 месец не му/й смс-вайте, не набирайте телефона му само да чуете гласа, не пишете имейли, писма, дори не си помисляйте да му поглеждате във ФБ профила, не разпитвайте общи приятели какво прави, дали е с друг/а! Не си и помисляйте да му се обяснявате чрез писма или общи приятели колко го обичате и колко ви е зле. Той си го знае, но въпреки всичко ви е напуснал. НУЛА КОНТАКТ!

6. Чак след като се пренастроите на нови навици – след около 10-ина дни, чак тогава започнете да анализирате какво и защо се е случило. Трябва да сте в баланс, за да сте обективен. Обикновено вината е в двамата, но защо сте пропуснали сигналите или пък не сте, но сте предпочели да си затворите очите?… Говорете с безпристрастни хора, с общи и само с ваши приятели. Ако може да се позволите, посещавайте психолог. Трябва да сте наясно каква е причината, какво е станало! Ако след това, все още искате да си го върнете, продължете работа върху себе си!

7. Работете върху грешките и слабите си места! Станете нов, по-добър човек. Не се отказвайте, докато не постигнете целите си! За да си върнете човека който обичате /ако все още и той ви обича, разбира се/, трябва да му ДОкажете, че не сте стария Аз, който прецака всичко.

8. Не търсете нова връзка, дори ако сексът ви липсва, не се впускайте в еднодневни свалки. А съвсем забравете да го/я накарате да ви ревнува. Това нищо няма да оправи, може да отврати другия от вас, изпорти шансовете да си го/я върнете и само ще почувствате липсата на истинския още по-силно!

9. Свържете се с бившия/бившата, когато сте убедени, че сте напълно готов с промяната във вас – и психическа и физически – трябва да изглеждате по-добре, от когато ви изостави! Поискайте среща, но не по-рано от месец, след като сте се разделили! Трябва да му/й дадете шанс и на него/нея да почувства липсата ви и да си отговори какво означавате за него/нея, дали не е сгрешил в решението си…

Не се впускайте в обяснения кой защо как на първата среща! Гледайте да ви е хубаво, да му/й покажете, че сте нов човек, че сте се променили към добро, че чувствата ви не са повърхности и са живи – но не се натрапвайте с лигави обяснения и признания, молби да се върне.

Действайте предпазливо, разумно и бъдете готини! Все едно сте на важна делова среща и от начина, по който проведете преговорите, ще зависи наградата. Ако имате неотговорени въпроси, задайте ги само, ако се случи подходящия момент, така че да не се развали хубавата обстановка. А най-добре да си уредите втора среща. Важното е на първата да ви видят такъв/такава, каквато ви помнят, когато за първи път са се влюбили във вас!

10. Ако въпреки всичко, се убедите, че поради някаква причина, другият е твърд в решението си и не желае да ви даде шанс, не настоявайте! Уважавайте решението му и себе си! Прекратете окончателно всякакви контакти и оставете всичко на Божието провидение.

Не си правете илюзии, че е добра идея “да си останете само приятели” – приятелите ни обичат, не ни разбиват сърцата! Направете просто като другия – действайте студено, пресметливо, безразлично. Вие го оставете! Щом някоя врата ни се затваря, значи след време ще ни се отвори порта, Бог знае винаги кое е най-доброто за нас!”, категорична е Мариела Нордел.

 

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.