България Новини

Слави Трифонов: Влезем ли в парламента, ще взимаме 1 лв. държавна субсидия! Толкоз! (виж тук)

Слави Трифонов се отказва и от парите за медийна реклама преди изборите!

Слави Трифонов съобщи изключително важна новина преди минути и разбуни духовете в мрежата. Ето какво решение взе Дългия за партията си:

“Имам да ви кажа нещо важно. Според Изборния кодекс партия „Има такъв народ“ трябва да получи 40 000 лева от държавата, с които ние да плащаме на медии за предизборна кампания.

Въпреки това законово право, „Има такъв народ“ няма да вземе тези пари. По време на кампанията за референдума през 2016 г. Инициативният комитет, на който аз бях председател, също имаше право да ползва държавни пари за медиен пакет. И тогава ние отказахме да вземем тези пари. Няма да ги вземем и днес в тази кампания.

Отсега искам да стане ясно и още нещо. Ако партия „Има такъв народ“ влезе в Парламента, тя няма да взима и 8 лева държавна субсидия.

„Има такъв народ“ ще вземе само 1 лев на глас държавна субсидия, защото такава е волята на суверена, ясно изразена на референдум. „Има такъв народ“ участва в политиката, за да изпълнява волята на суверена, а не за да получава милиони левове от същия този суверен, както правят политическите партии от статуквото.

Да обобщя – първо, ние няма да ползваме медиен пакет от 40 000 лева на тези избори. И второ, „Има такъв народ“ ще върне на държавата всяка субсидия над 1 лев на глас, независимо дали става въпрос за 3, за 4, за 5 или 6 милиона лева годишно. Тези пари ще бъдат върнати.

Нещо повече – „Има такъв народ“ влиза в Парламента и за да спре хрантутенето на партиите с парите на всички българи. Защото парите на всички вас, на всички българи, могат да се използват за далеч по-важни неща, като закупуването на медицински хеликоптери например.

А не милионите да стоят на влог в банковата сметка на нечия партия и тя да печели от лихви. Толкоз”, заяви Слави Трифонов.

Коментари чрез Facebook

коментара