Лияна Панделиева за Меган Маркъл: Обикновена актриса от сериалчета! (виж тук)

0

Лияна Панделиева скочи срещу Меган Маркъл!

Журналистката Лияна Панделиева се нахвърли върху Меган Маркъл след скандалното интервю пред Опра Уинфри. Ето какво написа тя преди часове (не, че Меган ще го прочете, де)…

“Нещо като принцеса, ама не съвсем.

Когато си американска актриса и познанията ти за кралската история на Англия се свеждат до филма „Един янки в двора на крал Артур“, няма как да проумееш, че не е достатъчно да хванеш за гушата принц – трябва да пораснеш до истинска принцеса.

Големият и основен проблем на Мегън Маркъл е невежеството. Противно на идеята на други невежи, че жените-благородниците в тези среди са тъпи и изпълнителни робини на непримирими господари или кифли, които само се чудят кой тоалет да облекат, познаването на историята в детайли завинаги би променило подобна нагласа.

През 1501 година лейди Маргарет Поул, реална претендентка за престола, която е притисната в ъгъла, защото нейният род е победен от Тюдорите, овдовява поради заразна болест, която поразява не само съпруга й, но и голяма част от жителите на тяхното селище.

Още на другия ден, въпреки тежкия удар, тя се разпорежда как църквата да започне грижа за хората: да бъдат отделени видимо болните, да бъдат отделени малките деца с майките, да бъдат назначени здрави и силни хора, които да помагат на болните и да не се месят със здравите, да бъде осигурена безплатна прехрана за всички, защото хората не можели да излизат на полето, за да не се заразят.

Само Маргарет Поул е притежавала образование, което се равнява на около 7-8 висши образования в наши дни: тя е разбирала от инвестиции, счетоводство, управление на персонал, земеделие и агрономия, животновъдство, социална политика, строителство, шивачество, готварство, образование и през целия си живот работи всичко това.

Първата жена в английската история, която официално подава иск за развод с мъжа си по религиозни причини, се нарича Ан Аскю. Тя е сред най-блестящите теолози на страната си, а също и писател. Неспособни да преборят с нейните доводи, висшите мъже в държавата я подлагат на изтезанията на Светата инквизиция и когато я натрошават на парчета, а връзват за стол и я изгарят като вещица в Смитфийлд през 1546 година.

Първата жена в Англия, която пише книги под свое име, е Катерина Пар – последната съпруга на Хенри VІІІ. Годината е 1542.

И само за сведение: абсолютно всяка кралица на Англия и после Великобритания, задължително се е занимавала с благотворителност и сама е била длъжна да отделя от времето си всеки ден, заедно с първите придворни дами и съпругите на висшите благородници, за да шият ризи за бедните и кралицата сама да бродира ръкавите и яките на ризите на съпруга си.

Англия става Великобритания при кралица Ана през 1707 година. Това е жената, родила 17 деца, от които нито едно не оцелява. Но въпреки това е блестяща кралица, която с цялото мъжество на изключителната си роля, не допуска трагедиите в живота й да я сломят.

Ето за познаването на такава история става дума!
Онова, което се случи на интервюто на Мегън Маркъл е, че тя разкри на света колко неподходяща е за нещо друго, освен да подсмърча пред камерите. Показа, че предпочита да е шоу звезда, но с много милиони, просто защото е редом с принц по кръв.

Опра услужливо не й зададе нито един въпрос, свързан с нейното собствено семейство; със скандалите, които нейният баща предизвика; с обстоятелството, че Канада не пожела да приюти „кралските бегълци“; че напуснаха кралското семейство, но пожелаха да запазят кралска търговска марка.

И за да е бозата пълна, бе извадена етническата карта, което е вече падение.
Британската кралица – втората по кръв с името Елизабет, въпреки своите 95 години показва класата, която носи с историята.

Ето това обикновена американска актриса от сериалчета няма как да разбере”, заяви Лияна Панделиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.