България Новини

Слави Трифонов бесен, алармира ЦИК! (още подробности)

Слави Трифонов алармира ЦИК за нарушения!

Слави Трифонов изригна бесен в мрежата и алармира Централната избирателна комисия за нарушения преди изборите. Ето какво заяви Дългия:

“За два дни от началото на предизборната кампания министър-председателят Бойко Борисов два пъти погази законите. Погази и Изборния кодекс, и Закона за политическите партии.

Вчера в град Шипка Бойко Борисов, който не е в отпуск, в качеството си на министър-председател се включи в предизборната кампания на партия ГЕРБ. А смесването на двете качества – на министър-председател и на лидер на ГЕРБ, е грубо нарушение и на двата гореспоменати закона.

Всъщност картинката беше покъртителна: най-напред Бойко Борисов беше посрещнат с тържествен звън на камбаните на храма “Рождество Христово”. Великият Ърнест Хемингуей питаше в един велик роман за кого бие камбаната. Съвременният отговор е: “Как за кого – за великия Бойко Борисов!”

Та под тържествения звън на камбаните и пред “дядо владиката”, министър-председателят обеща, че ще увеличи брутния вътрешен продукт на страната до 100 милиарда евро през следващите 4 години. Като какъв ще увеличи БВП-то Бойко Борисов? Мандатът на този кабинет на Борисов изтича следващия месец, ето защо думите му не са нищо друго, освен предизборна агитация за ГЕРБ. А това, отбелязвам още веднъж, е грубо нарушение на законите.

Пред “дядо владиката” министър-председателят Борисов хвърли още предизборни обещания на партия ГЕРБ – средната работна заплата в страната да достигне поне 2000 лева и да продължи санирането, както и строителството на магистрали, на църкви, джамии и манастири.

В предизборната кампания се включи и самият “дядо владика”, който не другаде, а вътре в храма изнесе пламенна реч в подкрепа на Бойко Борисов. Човекът каза, че много политици са идвали през годините в храма, но само Бойко Борисов е отреагирал и е помогнал с пари. “Купуването и продаването на гласове на дядо владици е престъпление”.

Днес министър-председателят отново погази законите, като използва не само служебното си положение, но и сградата на Министерски съвет за предизборна агитация в полза на ГЕРБ. А агитация с парите на всички данъкоплатци в сградата на Министерски съвет, част от публично-административния ресурс на държавата, е още по-грубо нарушение на законите.

Та в тази сграда Бойко Борисов се срещна с Рут Колева и Орлин Павлов и обеща без никакъв ясен критерий подкрепа от 4,2 милиона лева на близо 1000 музиканти. “Купуването и продаването на гласове на музиканти е престъпление”.

И забележете – в Министерски съвет, пред Рут Колева и Орлин Павлов, министър-председателят заяви следното: “…И третото, което още днеска ЩЕ ГО ВКАРАМ В ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА ПАРТИЯТА е да сложиме квота за българска музика в държавни и ЧАСТНИ (?) радиа. ТОВА МОГА ДА ВИ ГО ОБЕЩАЯ. Като гледам в какво насипно състояние са другите – ще ги биеме със сигурност.”

И така, два дни-две нарушения на министър-председателя.
Уважаеми от ЦИК, спите ли?”, гневи се Слави Трифонов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.