България Новини

Светльо Витков настоява: Отново искаме легализиране на марихуаната! (виж тук)

Светльо Витков е категоричен, ще настояват за легализирането до дупка!

Фронтменът на Хиподил и кандидат политик Светльо Витков изригна преди минути в мрежата. Ето какво заяви той, при това напълно категорично:

“Преди 3 години ЦИК повдигна обвинение срещу мен, че в предизборната кампания на ПП Глас Народен има листо от марихуана и с това съм подбуждал към използване на наркотици.

Беше ми заведено дело в Административен съд с иск за глоба от 2 до 5 хиляди лева.
В програмата на ПП Глас Народен отдавна е залегнала каузата за легализиране използването на марихуана за медицински цели и под лекарски контрол.

Всички страни в Европа отдавна са го направили. Дори и в Македония вече е прието. Само тук се отхвърля, а има много хора, на които тя помага в борбата с различни болести – от множествена склероза до психологични проблеми.

За нещастие на ЦИК, Административният съд отхвърли искането и се произнесе категорично, с което предотврати отнасянето на делото към европейски арбитраж.

Така че, вече съвсем легално и законно можем да оставим листото и в тази кампания. Каузата на ПП Глас Народен за легализиране използването на марихуана за медицински цели – остава!”, заяви Светльо Витков.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.