Новини

Експерти с добри новини за цената на тока и парното

Добри новини за цените на парното и тока през март

Експерти съобщиха добри новини за цените на тока и парното.

Ще се повишат ли цените на парното и тока през март?
Ще се повишат ли цените на парното и тока през март?

Поевтиняването на природния газ у нас ще стане факт през март. Очаква се то да е близо до прогнозираните 13% и повишението на петрола през последните месеци на световните пазари няма да му се отрази.

Газовата ни компания ще използва количества от хранилището в Чирен и това е една от причините, съобщи по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.

Той заяви още, че повишението на цената на петрола при повишената консумация ще намери своето отражение и върху цените на природния газ.

Петров добави, че в голямата си част договорите са индексирани, но по отношение на „Булгаргаз“ това ще намери отражение през месец април.

Експертът заяви, че според прогнозата през март месец „Булгаргаз“ ще има конкурентна по-ниска цена в сравнение с тази на европейските газови пазари.

Иван Иванов, който е председател на енергийния регулатор, заяви че няма да има промяна в цените на парното, топлата вода и тока:

Той е категоричен, че потребителите не бива да се страхуват от увеличаване на цената на топлинната енергия през март, който е последният месец за централизирано топлоподаване за отопление на жилищата.

На 1 март предстои да бъде взето окончателно решение за цените на природния газ, пише БЛИЦ.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.