България Новини

Мира Баджева: Пристрастени сме към страха! (виж тук)

Мира Баджева не проумява този вечен страх у българите!

Журналистката Мира Баджева се изумява от страха, към който, според нея, хората и особено българите, сме пристрастени. Ето какво коментира тя по темата преди часове:

“Една от най-опасните зависимости е пристрастеността към страха. Понеже не сме достатъчно зрели да живеем с истината, (без да я игнорираме и омаловажаваме, но и без да й позволяваме да ни прегази), се оставяме на инфантилните си, ирационални страхове да ни контролират.

Всичко идва от пулсиращото дълбоко в нас чувство за вина, заради товара ни от мними и истински грехове и вкорененото ни още в детството убеждение, че заслужаваме да ни накажат.

Затова подсъзнателно и постоянно търсим от какво да се боим. Вчера от вируса, днес – от ваксините, утре – кой знае от какво. Все нещо ще се намери (да ни начумери).

Потребителят обича драмата, пристрастен е към нея като към наркотик. Ние сме перманентни консуматори на тревога и конфликти.

Затова винаги има кой да продуцира тази драма и да ни я прожектира. А най-често режисьорите сме самите ние”, коментира Мира Баджева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.