Новини Шоубизнес

Наталия Кобилкина разкри трите големи грешки в любовта и връзките! (виж тук)

Наталия Кобилкина разкри трите грешки в любовта!

Трите най-чести грешки в любовта и връзките разкри Наталия Кобилкина. Съветите й биха били от полза на всички, така че прочетете ги и ги запомнете:

“Любовта е толкова прекрасна и лесна в началото. Силните емоции, трепетът, страстта… имаме чувството, че се намираме в приказка, където всичко е магическо и съвършено. И ако любовта е истинска, а партньорите – подходящи един за друг, се стига до брак и създаване на семейство.

Независимо от силата и искреността на любовта ни, независимо колко добър, грижовен и всеотдаен е партньорът ни, рано или късно приказката свършва. Първо изчезва усещането, като че ли се носим в облаците, а после половинката вече не ни изглежда толкова идеална. Постепенно виждаме недостатъците, които той или тя има, и разни уж дребни неща започват да ни побъркват и дразнят. Идват проблемите, споровете и противоречията по важни теми.

Тогава се питаме – какво се случи с нас? Кога и как изгубихме любовта си? Нима тя наистина трае само три години, както казват хората? Или може би никога не я е имало, а просто досега ние сме били слепи и не сме виждали реалността?
Мили мои, бързам да ви успокоя – любовта не си е отишла, просто ние, мъжете и жените, говорим на различни езици, когато става въпрос за нашите отношения. Когато се научим правилно да комуникираме с другия, да „разчитаме“ и говорим на неговия език, тогава можем да вървим заедно напред и да развиваме връзката си.

Ето 3 грешки във връзката и как можем да ги предотвратим:

Грешка 1: „Ако партньорът ми наистина ме обича, ще знае какво да направи.“

В практиката си съм забелязала, че има много хора, които мразят да молят за каквото и да било, а когато става въпрос за това, което искат във връзката – очакват, че половинката трябва да се досеща. Е, не очаквайте той или тя да чете мислите ви. Кажете му какво искате и не забравяйте да се поинтересувате и той какво иска от вас. Ако пазите в тайна онова, което желаете да се случи във връзката или което очаквате другият да направи, то със сигурност ще натрупате огорчение и обида между вас и партньора си.

Грешка 2: „Жената има нужда от решение на проблема.”

Когато жената има проблем, тя емоционално изпитва нужда да бъде чута и разбрана. Затова тя споделя своите чувства и разочарование с мъжа. Мъжете от своя страна, независимо дали си го признават или не, искат да ни направят щастливи. И когато чуят своята половинка да се оплаква, дори да не е свързано директно с тях, те приемат, че са се провалили в своята мисия. В зависимост от характера и темперамента си обикновено реагират по два начина – или започват отчаяно да търсят решение на проблема ѝ, така че тя отново да бъде щастлива, или просто ѝ поставят диагнозата „мрънкаща“. Скъпи мъже, когато вашата дама сподели с вас свой проблем, всъщност тя желае единствено да бъде изслушана и разбрана. С две думи следващия път, когато попаднете в тази ситуация, не трябва да слагате доспехите си на супергерой, а просто да сте до нея, да я оставите да излее мъката си и кротко да кимате.

Пример: Жената казва „Толкова съм уморена!“, а мъжът чува „Аз правя всичко, а ти с нищо не ми помагаш. Ти си виновен, че съм уморена.“. А всъщност жената просто иска да усети неговата подкрепа, да получи прегръдка и да чуе, че е права и наистина заслужава почивка.

Грешка 3: „Мъжете не приемат критика.“

Когато кажете на своята половинка какво според вас е редно да прави или пък не искате да прави, той често заема отбранителна позиция, нали? Започва или да се сърди, или пък изобщо не обръща внимание на казаното. Жените често отблъскват мъжете с нежелани съвети или критика и накрая остават с впечатлението, че ТОЙ не желае да се развива и усъвършенства. Всъщност не е съвсем така! Мили дами, в никакъв случай не трябва да критикувате или съветвате мъжа си, преди той сам да го поиска. Напротив, покажете му, че го приемате с любов – той има нужда от това. Не показвайте по никакъв начин, че искате да го променяте. Когато мъжът почувства, че го приемате такъв, какъвто е, той сам ще започна да се интересува от мнението ви и да иска съветите ви.

Пример: Жената казва „Не ми харесва ризата, която си облякъл. Ще я смениш ли?“ и в този момент мъжът на подсъзнателно ниво чува „Не харесвам как се обличаш. Вече не те намирам за привлекателен.“ или пък ще се подразни, че влизате в ролята на негова майка/шеф и се опитвате да му казвате как да се облича и какво да прави. Ето друг начин, по който да му кажете същото нещо, но така, че той да го приеме: „Помниш ли синята риза, с която ходихме на вечеря преди месец? Защо не я сложиш – харесвам я, а и ще пасва чудесно на този панталон?“, съветва Наталия Кобилкина.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.