България Новини

Драматургът Захари Карабашлиев за ваксините: Българинът не е прост! (виж тук)

Захари Карабашлиев каза мнението си за ваксините!

Драматургът Захари Карабашлиев не се стърпя и излезе с коментар относно ваксините и нежеланието на повечето българи да се ваксинират:

“Няколко думи за опашката. Този път за опашката, на която е оставена страната ми по брой администрирани ваксини. Болно е да виждам как липсата на най-елементарна правителствена информативна програма по темата — какво въобще е ваксина и защо тя е необходима — доведе до хаоса сега.

Болно и обидно. Едва 20% от учителите се били записали за ваксиниране, разбирам, същото било и при хората на първа линия – лекари, полиция… Не знам дали е така. Тези дни пък чух Борисов да казва, че голям процент от записалите се не отивали да се ваксинират,а те им пазели реда, каза го и министъра на здравеопзаването… Един вид, ето, вижте се какво представлявате — осигурих ви ваксини, списък имате ви, вие не идвате…

Изводът — калпав народ сте, не сте признателни, не ставате… Това вменяване на чувство за вина у цял един народ е запазена марка за всяка власт, която работи с по-ниския регистър на човешката природа, а не с по-добрите й ангели. Набиването на колективно чувство за вина е познат инструмент на авторитарната власт. Когато нещата са добре – АЗ, АЗ, АЗ! Когато са зле — ВИЕ, ВИЕ, ВИЕ, хубаво се вижте какво представлявате!

А истината е, че този наш народ се справя учудващо добре, като се вземат предвид обстоятелствата. Със всичко се е справял този търпелив и общо взето мирен народ. Ще се справи и с ковида, въпреки недостига на ваксини.

Иначе опашката пред Пирогов вчера и днес красноречиво показва, че има ли ваксини хората ще се ваксинират. Българинът не е прост”, заяви Захари Карабашлиев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.