Новини

Пенсионерите ликуват след тази новина

Пенсионерите с най-ниски пенсии ликуват след тази новина

Добра новина за най-бедните пенсионери
Добра новина за най-бедните пенсионери

Отпускат още една помощ на пенсионерите. Тя е предназначена за тези от тях с най-ниски доходи у нас. Те ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за социално подпомагане. Това ще се случи през април. Освен това пенсионерите ще получат и добавка от 50 лева, информира БНР, пише БЛИЦ.

Първоначално правителството имаше намерение средствата за храна да бъдат под формата на ваучери, но се отказа от това свое решение и те ще бъдат предоставени в пари.

Средствата за храна са предвидени за хората с пенсии между минималната и официалната линия на бедност или от 300 лева и една стотинка до 369 лева.

Мярката ще обхване близо 392 000 души. Списъкът с тези хора ще бъде предоставен на Агенцията за социално подпомагане от НОИ.

Ася Гонева – националният секретар на КНСБ заяви, че синдикатът приветства решението да се осигурят средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери. Според нея вторият вариант би затруднил реализацията на мярката, особено в по-малките населени места.

“Одобряваме този подход. Той изначално беше добър като замисъл. Единственият детайл е, че щеше да бъде по-трудно, ако наистина беше реализиран през ваучери.

Относно коментарите, че помощта е предизборен ход, тя заяви, че няма никакво значение дали това се прави преди или след изборите и дали е във връзка с пандемията.

“Важното е за нас е, че хората ще получат тези пари, най-вече те имат нужда да ги получат”, заяви още Гонева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.