България Новини

Лияна Панделиева за загиналото от токов удар момче! (виж тук)

Лияна Панделиева разтърси мрежата с поста си!

Журналистката Лияна Панделиева взриви мрежата със силен коментар след поредната “нелепа” трагедия в страната – убитото от ток 16-годишно момче:

“Не спирам да мисля за момчето, което загина на тротоара. Бил тръгнал с татко си, да почистят сняг и да изкарат някой лев. Уви, никой не е съобразил в момента, когато са усетили тока, да не го дърпат, а да го изритат страшно силно и да го преместят оттам.

Дали това би му дало шанс, няма как да знаем. Младежът е живял тежък и тъжен живот, завършил смазващо нелепо.

А какво се случи, след като през 2005 година 34-годишния Веселин Маринов потопи дланите си във фонтана на пл. “Славейков”? След години на протакане и имитация на “някакви действия”, един човек е глобен с 1000 лева. 1000 лева, защото във водата са беснеели 220 волта ток и човек губи живота си!

Справедливост ли? Какво се случи с делото за смъртта на 11-годишния Ангел от село Копривлен, от 2011 година? Играл футбол с другарчетата на сигурно място – в училищния двор. Топката излетяла до края на двора, дотичал Ангел да я вземе и за зла врага, подпрял се на оградата. Останал покосен на място – от свободно оставена жица, с 220 волта ток по нея, момченцето е умъртвено.

Двама служители от енергото, заведени под отговорност за немарлива работа, са напълно оправдани през 2019 г. Днес Ангел щеше да е на 21. Справедливост, казвате…

През 2021, поредната жертва все още е в информационния поток като “16-годишното момче”. Вече се знае кой е собственик на обекта, изтеглил жици под напрежение, както се дърпа конопена връв, но по необясними причини не е задържан в ареста още вчера – извършват се “действия” и експерти говорят, говорят кое, къде и как може да бъде опасно – по принцип.

Оказва се, че общината е отчела, че будките са незаконни, но те все така незаконно са си работели там. Още много неща могат да отчетат, но накрая няма да бъде открито лицето, което е дърпало жиците. Как тогава да бъде осъден някой, ако е напълно неизвестен, а?

И се събраха един до друг завинаги – Веселин, Ангел и Момчето на 16. Неговите две погрешни крачки спасиха нечий друг живот – дори спасеният няма да знае, че е той.
Поклон”, сподели Лияна Панделиева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.