От РЗИ спряха концерт на Орлин Горанов

https://goreshto.net/balgariya/ot-rzi-spryaha-koncert-na-orlin-goranov/47097 Goreshto.net
От РЗИ спряха концерт на Орлин Горанов

РЗИ забрани концерта на Орлин Горанов два часа преди старта му
Директорът на регионалната здравна инспекция във Видин д-р Венцислав Владински спря концерта на Орлин Горанов и Еделина Кънева два часа преди той да се състои.

Пред Телеграф д-р Владински обясни, че министърът на здравеопазването е издал заповед за забрана на публични прояви. Областният кризисен щаб е взел решение такива масови събития на открито и закрито през февруари да не се провеждат. Въз основа на това решение е издадена заповед, която е изпратена до всички общински кметове, които носят съответната наказателна отговорност.

Снимка: ХотАрена
“Нека организаторите да го пренасочат съгласно новите и последващи заповеди на здравния министър. Ставаше въпрос за концерт в Спортна зала на закрито. Предполагам, че се досещате колко хора като количество ще бъдат. Не се забранява концертът, а просто се отлага във времето“, добавя Владовски.

От симфониета Видин съобщиха, че закупените за концерта билети могат да бъдат върнати на касите на мол Видин и Симфониета Видин. Видинската спортна зала има 600 седящи места. Според заповедта се продават билети до 30% от запълване на залата.

Работещи на касите за продажба на билети уточниха, че афиши за концерта има в целия Видин. Повече от месец до началото на концерта са били продадени около 160 билета, т.е. много по-малко от максимално възможните около 210 места. Организаторите уточниха, че никой не ги е предупредил при наемането на залата преди повече от два месеца. Затова и Орлин Горанов и Еделина Кънева са пристигнали във Видин ден преди концерта и са направили репетиции с оркестъра на Симфониета Видин.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.