Свят

Елизабет Втора засия

Тя посрещна деветото си поред правнуче

Британската кралица Елизабет Втора засия след тази случка.

Тя и херцогът на Единбург станаха прабаба и прадядо за пореден път. Принцеса Юджини е родила. Тя е дарила съпруга си Джак Бруксбанк с момче.

Това се е случило на 9 февруари в болницата “The Portland Hospital” в Лондон. Бебето тежи 3, 65 килограма, става ясно от официално изявление на кралското семейство.

Елизабет Втора
Тя посрещна деветото си поред правнуче

“Нейно кралско височество принцеса Юджини благополучно роди сина си днес, на 9 февруари, в 08:55, в болницата “The Portland Hospital”. Джак Бруксбанк е присъствал на събитието.

Кралица Елизабет Втора и цялото кралско семейство, са очаровани от новината. Това е първото дете на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк, първото внуче на херцогът на Йорк и Сара – херцогинята на Йорк.
За сметка на това обаче, бебето е деветото правнуче на кралица Елизабет Втора и херцога на Единбург – принц Филип.

Нейно кралско височество и бебето са в добро състояние”, пише в официалното съобщение.
Самата принцеса Юджини сподели щастливата новина в акаунта си в Instagram. Тя дори е публикувала първа снимка на бебчето си, на която се виждат неговите ръчички.

Въпреки щастливата новина, британците настръхнаха срещу кралицата, след като тя лобира за промяна в закон, с цел да прикрие богатството си.

Поредица от правителствени бележки, открити в Националния архив, разкриват, че личният адвокат на Елизабет Втора е оказал натиск върху различни министри. Те е трябвало да променят предложеното законодателство, за да попречат нейните дялови участия да бъдат разкрити публично.

След намесата на Елизабет Втора, правителството вмъкна клауза в закон, предоставяйки си правото да освобождава компании, използвани от “държавни глави”, от различни мерки за прозрачност.
Истинският мащаб на личното богатството на кралицата никога не е бил разкрит, въпреки че се изчислява на стотици милиони лири, пише blitz.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.