Свят

Елизабет Втора разочарова горчиво британците

Оказа се, че и тя не е светица

Британската кралица Елизабет Втора разочарова горчиво британците с това, което направи.
Тя си показа рогата и изгуби голяма част от доверието им.

Стана ясно, че е лобирала успешно пред правителството за промени в законопроект в опит да скрие от обществото нейното “смущаващо” лично богатство, пише “Гардиън”.

Елизабет Втора
Оказа се, че и тя не е светица

Поредица от правителствени бележки, открити в Националния архив, разкриват, че личният адвокат на Елизабет Втора е оказал натиск върху различни министри. Те е трябвало да променят предложеното законодателство, за да попречат нейните дялови участия да бъдат разкрити публично.

След намесата на Елизабет Втора, правителството вмъкна клауза в закон, предоставяйки си правото да освобождава компании, използвани от “държавни глави”, от различни мерки за прозрачност.
Истинският мащаб на личното богатството на кралицата никога не е бил разкрит, въпреки че се изчислява на стотици милиони лири. На 7 февруари, тя отбеляза 69 години на британския престол, напомня “Слава”.

Припомняме, че кралицата и съпругът й принц Филип, бяха ваксинирани срещу COVID-19 още през януари. Новината бе потвърдена и от Бъкингамския дворец.

В съобщението не е уточнено ваксината на коя компания е приложена на 94-годишната кралица и нейния 99-годишен съпруг.
В момента във Великобритания се използват два препарата – на американската компания Pfizer и германския й партньор BioNTech, както и на Оксфордския университет и британско-шведската компания AstraZeneca, пише nova.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.