България Новини

Пловдивски адвокат отвърна на нападките на ресторантьорите!

Пловдивски адвокат отговори на тона на ресторантьорите!

Пловдивският адвокат Тодор Кръстев излезе с обръщение към ресторантьорите, които го нападнаха за несподелянето на позицията им относно мерките.

“Много критики отнесох, че пуснах няколко леко шеговити поста касаещи ресторантьорите и проблемите им свързани със забраната им да работят. Искам да бъда разбран правилно. Нямам нищо лично против тях. И няма как да е иначе при положение, че съм редовен потребител на бизнеса им.

Думата ми беше за друго. Не може, не бива и не трябва в една криза приоритетно да се коментират проблемите само на един сектор. Обикновено това е този сектор, който протестира, който е по-клеслив. Като приказката за бебето на което дават храна, когато се разплаче.

И друг съм писал – във време на криза всеки трябва да бъде подпомаган, при ясни правила, критерии, но най-вече принципно. Не може на едни да се помага, а на други не. Проблемът ни като нация е, че всеки се мъчи да си реши личния проблем, без да се интересува от проблемите на другите.

Ако разрешат да се отвори ресторантчето на ъгъла, на тях няма да им пука, че за хлебарницата на другия ъгъл е още забранено. И обратно. Това ни пречи. Скача един сектор и се бори за правата си, както ги разбира, без да поставя въпроса принципно и за всички.

Общо взето схемата е: аз да се оправя, а другите да го…, знаете продължението. Когато човек започва да се занимава с частен бизнес, трябва да калкулира всичко. Трябва да знае, че не всичко ще е цветя и рози. Има шанс и вероятност да си много добре, да станеш богат човек, но за съжаление, съществува опцията и да закъсаш.

Голямата разлика от държавната служба е, че все пак съществува възможност да си по-добре от един държавен служител, например, който доброволно е приел, че ще живее добре и сигурно, но богат никога няма да стане със заплатата си.

Иначе, дано скоро отворят кръчмите, защото те в България играят и сериозна социална роля. Никъде другаде не може да се зададе в цялата му пълнота един вечен фундаментален въпрос: Ти мен уважаваш ли ме?!”, заяви Тодор Кръстев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.