Свят

Какво се случва в AstraZeneca?

За сходен проблем в производството съобщават и от Pfizer/BioNTech

Сериозен проблем е възникнал в близост до фабриката на AstraZeneca.

Сапьори проверяват съмнителен пакет, който е бил оставен в близост до фабриката на „Оксфорд“ и AstraZeneca в Северен Уелс, пише британският „Телеграф“.

AstraZeneca
За сходен проблем в производството съобщават и от Pfizer/BioNTech

„В момента работим по случай в индустриалната зона „Рексхам“, съобщават от местната полиция.
„Всички пътища в района са затворени и гражданите са помолени да избягват мястото до второ нареждане. Фабриката „Уокхард“ произвежда ваксината на „Оксфорд“ и AstraZeneca и се намира във въпросната индустриална зона“.

„Тази сутрин получихме съмнителен пакет. Всички власти са уведомени и са ангажирани със случая. По съвет на експертите евакуирахме част от персонала. Сигурността на служителите ни е от съществено значение“, посочват от „Уокхард“.

Според информация от местната полиция съмнителният пакет се намира именно до тази фабрика, в която се пакетират ваксините на компанията.

Междувременно говорител на ЕС съобщи, че AstraZeneca се е отказала от насрочената за сряда среща във връзка с доставките на ваксина срещу COVID-19, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица AstraZeneca информира ЕС, че изостава от плана за доставка на ваксини. Като причина за това от компанията-производител посочват проблеми в производствения процес.

Заради сходни проблеми, възникнали при производството на ваксината Pfizer/BioNTech, ЕС заяви, че отсега нататък компаниите, произвеждащи ваксини в блока, ще трябва да предоставят своевременно уведомление, когато искат да изнасят ваксини за трети страни.

Англо-шведският производител на лекарства е получил авансово плащане в размер на 336 млн. евро от ЕС, за да си осигури необходимите дози. Очаква се парите да се използват най-вече за разширяване на производствения капацитет, припомня БГНЕС, пише pik.bg.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.