България Новини

Иво Сиромахов скочи в защита на Ицо Хазарта! (виж тук)

Иво Сиромахов се превърна в адвокат на Ицо Хазарта!

Сценаристът и писател Иво Сиромахов скочи в защита на рапъра Ицо Хазарта. Той изригна с гневен пост срещу лекарския съюз и властта като цяло:

“Прочетох протестната нота на лекарския съюз срещу позицията на Ицо Хазарта за приоритетите на властта.

Тонът на тази декларация ме върна в годините на комунизма, когато „възмутени колективи и отделни граждани“ бранеха под строй безумията на властта и заклеймяваха всеки, който се осмеляваше да надига глас срещу тоталитарната машина.

Помня добре как трудови колективи и придворни интелектуалци защитаваха престъпленията на възродителния процес, как громяха хората, дръзнали да протестират срещу обгазяването на Русе, как защитаваха гузното мълчание на властта, която скри от народа си новината за аварията в Чернобил.
Мислех си, че тези времена са отминали. Очевидно не са.

Наясно съм, че идват избори и хора без достойнство се опитват да осребрят за последно пречупените си гръбнаци и да изкрънкат някой лев от отмалялата власт.
Унизително е. Много унизително.

А Ицо Хазарта е прав – да противопоставяш едни групи хора срещу други групи хора било по професионален, етнически, расов или друг признак, това е фашизъм.
Да казваш на хора, които настояват с честен труд да изкарват прехраната си, че не са приоритет на властта, това е фашизъм.

И да, здравето е важно, никой не отрича това.
Но достойнството е не по-малко важно.
Ако изобщо разбирате смисъла на понятието „достойнство“, заяви Иво Сиромахов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.