Новини

Костадин Ангелов: Заведенията вече си получават парите, протестът е безсмислен!

Костадин Ангелов заяви, че заведенията вече си получават парите!

Разочарован и дори потресен от днешния протест на ресторантьорите е здравният министър проф. Костадин Ангелов. Който пита срещу здравия разум ли протестират те? И ако за него му искат оставката, то какво ще поискат за проявено безразсъдство?!

“Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. Говорихме и още тогава ги уверихме, че до края на януари от бранша ще си получат парите. Това вече се случва”, поясни министърът.

Костадин Ангелов е категоричен, че няма да се умори да се бори за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да му коства това.

По думите му светът се намира в безпрецедентна криза. А протестът на ресторантьорите вече прилича на уличен бой.

„Пръв посяга този, на когото му свършват аргументите. Отговорността за здравето на хората я носи министърът на здравеопазването. Първо освободихме мерките в сектора на здравеопазването, след това е образованието, после културата и спорта и чак тогава отварят ресторанти, заведения, барове, нощни клубове и дискотеки.

Страната ни днес е на предпоследни места по заболеваемост именно заради мерките. Не може с лека ръка да зачеркнем досегашните усилия на всички. Преди ме питахте защо хора умират в линейките и няма места в болниците. Няма да допуснем отново такова нещо. Всичко трябва да се случва с разум“, заяви проф. Ангелов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.