Илиана Раева за пандемията: Трябва да сме разумни в този момент! (виж тук)

0

Илиана Раева е категорична, че мерките работят и трябва да се спазват!

В това, че мерките против пандемията работят и само те са изходът, вярва златната Илиана Раева. Ето какво заяви тя преди ден:

“Във връзка с евентуалното вдигане на забраната за спорта и образованието в началото на февруари и по-късното през същия месец за ресторанти и барове, ще си позволя да споделя мнението си.

В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество. Водещото и първостепенното в тях е здравето и живота на хората. Всеки един от нас понася трудностите в ковидкризата. Всяко решение, било то и спорно за част от обществото, трябва да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас трябва да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго правилно действие освен ограничаване физическото взаимодействие между хората, а оттам и разпространението на вируса.

Мерките доказват , че работят. В цял свят те са основното в днешното ни ежедневие. Без никакви изключения. Защото всяко изключение се превръща в норма, която струва животът на хората

Ако е невъзможно по-либералните мерки да бъдат спазвани е необходимо те да бъдат затегнати, независимо от това дали говорим за икономика, бизнес, спорт, култура. Трудностите са факт, за страдащите от загубата на близки, за хилядите медици, които вече година са неуморими бойци срещу вируса. Те и милионите сълзи, въздишки и молитви за спасение трябва да ни водят. Защото икономика се възстановява, макар и трудно.

Защото животът е този, който не може да бъде върнат. Колкото и да искаме, каквото и да правим. Не става дума за избор, за приоритети различни от здравето на всеки човек. Нямаме друг избор освен това, което е правилното и хуманното. Не трябва да избираме между образование и здраве, между забавление и здраве, между икономическа сигурност и здраве.

Ако си зададем въпроса кое предпочитаме, дали да посрещнем следващите плащания с известна трудност или хората, които обичаме да бъдат живи и здрави, няма да се замислим и за миг. Защото образование се компенсира, време за забавления и любими компании ще има, но когато ги няма хората, нищо друго няма значение.

И все пак трябва да си отговорим на въпроса кое е най-важното след здравето. Отговорът на този въпрос е логичен и ясен за всички ни – образованието на децата ни, спортът, в който влагаме емоция и страст и културата, която лекува душите ни.
Образованието, спортът и културата ни правят по-добри, по-смели, изграждат ни като личности, като хора.

И ако на някого, нечий тон му се струва остър и краен, то трябва да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства разбиране и то за толкова съществени и определящи съдбата ни проблеми, тогава мен лично, не ме дразни твърдостта на тона. Може би, защото съм и спортистка и знам влиянието на различния тон.

Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора. Така си мисля…

П.С. Нима организаторите на Олимпиадата в Токио останаха много щастливи, че Игрите бяха отложени?!

Нима Япония не загуби милиарди заради непроведената Олимпиада?!
Нима Япония не прояви разум и мъдрост във вземането на това решение, въпреки страховитите материални загуби, които понесе?!

Нима и в този момент болшинството от анкетираните не желаят Олимпиада, въпреки грандиозният мащаб на събитието и ползите от него?! Трябва да сме разумни в този момент”, категорична е Илиана Раева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.