Новини Свят

Лияна Панделиева за смразяващата смъртна присъда в САЩ! (виж тук)

Лияна Панделиева с коментар за екзекуцията в Щатите!

С горещ коментар за екзекуцията в Америка преди ден изригна в мрежата журналистката Лияна Панделиева. Тя даде някои подробности около присъдата на Лиса Монгомъри:

“Изпълнена е смъртната присъда на 52-годишна жена в САЩ за първи път от 70 години. Нейните адвокати пледирали до последно за отлагане на присъдата, защото осъдената може би не разбирала колко лошо е онова, което е направила и затова не можела да прецени, че присъдата й е справедлива.

Историята й е отвращаваща като в гнусен филм. През 2004 година Лиса Монгомъри удушава бременна жена, за да разреже корема й, да вземе оттам бебето и да го представи за свое дете.

През изтеклата 2020 година, американското правителство е изпълнило най-много смъртни присъди от 1896 година насам – цели десет, които са повече, отколкото са тези, осъществени по силата на щатското законодателство – седем.

Когато се зачитам в най-бързото обобщение на извършените престъпления, осъдените на смърт всъщност са случили на милостиво време, когато никой няма да ги натроши на дребни парчета, да ги остави да висят агонизиращи с дни, докато птици ги изкълват и накрая да ги подпалят.

В Америка вече тече призив към избраният за президент Джо Байдън, да бъде преустановена практиката за държавно изпълнение на смъртни присъди.
Странно място е Америка, особено когато става дума за справедливост…

П.П. Само за протокола: Лиза Монгомъри е бяла. Нарочно не публикувам нейна снимка, който желае, може да я види”, написа Лияна Панделиева.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.