България Новини

Миролюба Бенатова бясна: Взриви мрежата! (още подробности)

Миролюба Бенатова взриви мрежата!

Журналистката Миролюба Бенатова яко се разлюти и взриви мрежата с коментара си тази сутрин. Ето коя беше причината за него:

“- С коя партия ще се явите на избори? – пита Ива Николова току що подписалите споразумение за съвместно явяване на избори Николай Хаджигенов (Отровното трио) и Мая Манолова (Изправи се. БГ).

Двете формации не са партия и въпросът е логичен. Отговорът: – На кафяви медии не отговаряме.

Това не е отговор. Всички силни на деня са си избирали на кого да отговарят, слагали са етикети (не казвам, че пик не е кафява медия, но това няма отношение към задължението на публичните фигури да дават отговори), властимащите отдавна практикуват неглижиране на неудобните въпроси. Даже и на въпросите изобщо.

Така се стига до 111. И това, че някой те е обиждал, не е причина да пестиш отговори. Ако ги имаш, просто ги даваш. Иначе продължаваме да тънем в черно-бялото блато на несвободата. На разделението на наши и ваши. На реваншизма. На чистките. На липсата на памет.

Един държач на микрофон, макар и с бранд от “добрите”, не е по-добър от този, който може да разпознае представител на партията на Бареков и да пита за фалита на КТБ. Ретланслаторите с правилни брандове също са част от проблема на 111. Паметта не е на почит.

И да, пик бълва гадости за всеки, който критикува властта. Но тези, които са се засилили да бутат статуквото, трябва да покажат повече зрялост. Иначе просто ще се въртим в кръга на обидата и отмъщението.

Трябва да има начин задаването на въпроси да излезе от етикета “правилни и неправилни”. С този етикет винаги се злоупотребява и доказано, не е довел до нещо добро.

Време е за умение да се дават отговори. Спокойно и безпристрастно. Иначе скоро пак ще има клади”, заяви Миролюба Бенатова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.