България

Вижте какво се случва с вдовицата на Боян Петров днес

Вдовицата на Боян Петров учи за Медицинския университет

За никого не е тайна, че съпругата на покойния алпинист Боян Петров, Радослава, е човек с голямо сърце. А поредното доказателство за това е, че още от началото на пандемията тя се включи като истински боец в борбата с Ковид-19 и стана доброволец в Александровска болница, където помага на тежко заразените и до днес. Тази сутрин Радослава даде телевизионно интервю, в което най-искрено разказа за дните си в Ковид – отделението.

Тя разкри и че е започнала да учи за медицинска сестра в Медицинския университет в София. В момента съчетава работата в болницата с онлайн обучението, което по думите на Радослава, освен негативи, си има и своите положителни страни.

Снимка: Фейсбук

Вдовицата на Боян Петров сподели, че би искала да помага на здравите хора и в момента се чувства по-скоро като наемник, отколкото като доброволец. Тя не скри, че е настъпил изключително тежък период в болницата с много повече напрежение, страх и паника. Пациентите са наистина много и често се сблъсква с тъжни ситуации, но въпреки всичко е там, за да помага на изпадналите в беда.

Дори някои се връщат при нея след оздравяване, за да ѝ благодарят за грижите и доброто отношение. Радослава развълнува зрителите и с откровение, свързано с голямата ѝ любов – алпиниста Боян Петров. Тя сподели, че макар от смъртта му да е изминало много време, все още не е загубила духовната си връзка с него, която усеща най-силно, когато е в планината. Понякога дори си представя какво би направил той в днешно време, тъй като бе диабетик, а болните от това заболяване са от най-застрашените в момента. „Понякога си представям какво би помислил, ако той можеше да ми каже нещо. Щеше да ми каже, че винаги е доволен от мен“, категорична е Радослава, пише hotnews.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара