Новини Шоубизнес

Певицата Светла Иванова с покъртителен пост за Димо от PIF! (виж тук)

Светла Иванова разтърси мрежата след загубата на Димо от PIF!

Певицата Светла Иванова трогна мрежата с покъртителен пост за колегата си и приятел Димо от PIF, който изгуби битката с коронавируса.

“Рядко пиша нещо лично на тази страница, дори и за най-близките си. Но момчето, което си отиде днес и ще напълни небето с музиката си заслужава дори и закъсняло “благодаря” за всичко, което остави на нас, простосмъртните! А колко още можеше да даде…

Димо от “Pif” ми написа един текст преди време за моя песен, който дълго не разбирах…

Защото дарбата му беше сякаш от друга планета. Цяла Вселена! Той започва така:
“Това до мен е спомен, за теб… Вятъра и слънцето, за теб…”. Някой да не си помисли, че имахме преживяни слънчеви или ветровити дни заедно и използвам момента, за да ги изтъкна.

Не, пиша го с тежест в сърцето, защото нямахме време да изпием дори едно бавно кафе заедно, а имахме много поводи да се видим. Преди над 20 години танцувах в един рок клуб и най-обичах да гостуват Pif или Дони Момчил.

С част от двете групи после имах шанс да се срещнем в професионален план и да работим заедно. Да станем приятели. Да се докоснеш до такива музиканти и хора е привилегия. Последното, което ми е написал Димо като съобщение гласи:

“Ти си трудна за срещи и приказки за разпускане, но ако искаш и сме свободни може да се видим да побъбрим.” Аз, “трудната за срещи”, вечно заетата, проповядваща бавно живеене, йога и медитации, с удоволствие бих изпила едно кафе с теб, момче, защото знам, че да побъбриш с човек като теб, който може да каже толкова с музиката си е благословия.

Днес, откакто разбрах и заседна тази бучка в сърцето ми пия това неизпито кафе с музиката ти, и си говоря наум. Иска ми се да заплача, за да опитам да освободя малко от тази тежест, но вместо това ще продължавам да си пускам музиката ти, и дано тя ми помогне малко да се успокоя. И пак се сещам за част от текста, който ми написа “и заспали лица, и заспали лица…”.

Спомням си, че ме беше срам да пея тази фраза, защото имах усещането, че обиждам публиката с нея. Сега си мисля, че аз съм тази публика и наистина съм проспала толкова хубава нова музика, която сте направили. Проспала съм толкова човешки отношения и приятелства с моя понякога труден характер и работохолизъм.

За да се разсея започнах да подготвям малки подаръчета и да пиша мили думи идващи от сърцето ми на всички хора за които се сетя, че са оставили следа в живота ми. За да им кажа едно благодаря, докато ги има, докато мен ме има…
… Защото всичко е “Въпрос на време…”

Пазете се, хора! И слушайте хубава музика! И четете хубави книги! И гледайте хубави неща! И ги оценявайте! И благодарете на създателите им, дори и да не ги познавате защото, както казва Димо в един от последните си постове към човек изказал смислено мнението си за творчеството на бандата – “Нещо, което осмисля всичко, което правя”, сподели Светла Иванова.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.