България Новини

Радан Кънев: Хора умират масово, време е свободното падане да спре! (виж тук)

Радан Кънев възмутен от поведението на властите по време на пандемия!

Евродепутатът Радан Кънев е потресен от поведението на властите по време на пандемия. Той осъди, както премиера Бойко Борисов, така и президента Румен Радев:

“Вчера от Ковид-19 починаха над 200 българи. А данните на НСИ показват 100% ръст на смъртността спрямо същия период в предходни години, или около 300 смъртни случая повече дневно.

Това не е “черна статистика”, а реална трагедия – всеки от нас вече се сблъска със загубата на конкретни близки, познати, роднини, колеги. Всеки от нас има близки в критично състояние.

В тази обстановка, поведението на държавните лидери е необяснимо, плашещо, да не кажа по-силни думи.

Премиерът вече говори за отмяна на доста повърхностните мерки, парламентът гласува бюджет, подготвен преди кризата.

Президентът обяви най-ранната възможна дата за избори, няколко дни след края на зимата, без всякаква разумна прогноза, че пандемията ще е затихнала до март.

Особено тревожна е пасивността на властта пред лицето на развихрилата се антиваксърска пропаганда. Не по-малко тревожен – хаосът в подготовката на ваксинацията.

Наистина е крайно време цялата тази паническа предизборна самодейност да спре, да се сложи край на соловите предизборни изявления и ходове.

Да се събере КСНС, да се обсъдят консенсусни здравни мерки с дълъг хоризонт, икономически спасителен пакет и съответно – актуализация на бюджета още през януари, национален план за ваксинация, организация на изборите в епидемиологична обстановка.

Време е свободното падане да спре, разпадът на институциите да се овладее”, заяви Радан Кънев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.