Адвокатът Тодор Кръстев разгада “мистерията” Марадона! (виж тук)

0

Тодор Кръстев подпали феновете на футбола в мрежата!

Плодивският адвокат Тодор Кръстев подпали футболните фенове в мрежата, разкривайки, поне според него, мистерията на легендарния Марадона.

“Много се питах тези дни какво предизвика тази всемирна, планетарна скръб по Диего Марадона. Да, безспорно, един от най-големите таланти, които е раждала футболната игра и въобще спорта.

Но и други велики футболисти и спортисти са си отивали, но подобна масова скръб и страдание не е имало.

Мисля, че хората страдаха толкова, защото с Марадона си отиде и една епоха. Епохата на романтичния футбол и спорт. А и може би пак всичко опира до начина на живот. До това, как е станал това, което бе. И как поддържаше легендата за себе си приживе.

А при Диего е ясно – от калта на кварталното игрище, до световните купи. Общо взето хората обичат да виждат себе си във великите и известните. Обичат да припознават собствения си живот.

Допадат им, ако щете слабостите на великите, които не само, че не крият, но приемат като нещо нормално, като част от живота. Това ги кара да мислят, че успехът може да споходи всеки.

И Марадона беше точно това, което хората търсеха – обикновеното момче, беднячето от крайните квартали, което се качи на покрива на футболния свят. Няма елитарност, няма изисканост в поведението, няма парвенющина.

Как няма да го обожават. Дори пороците му обожаваха и прощаваха. Просто виждаха себе си в него, и вярваха, че Господ чрез него, мисли за всички”, коментира адвокат Тодор Кръстев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.