Горещо Новини

Васил Петев: През пролетта не ръкоплясках на лекарите, няма да го направя и сега! (виж тук)

Васил Петев изригна с остър коментар в мрежата!

Журналистът Васил Петев взриви мрежата с коментара си за родната здравна система и лекарското съсловие като цяло. И не, той едва ли ще се хареса на мнозина. Нищо, че до голяма степен е самата реалност:

“През пролетта аз не ръкоплясках на българските лекари. Няма да ръкопляскам и днес. Не, защото нямаме способни специалисти, напротив, имаме и аз познавам не малка част от тях, като дори в листата ми тук присъстват много добри лекари.

Не ръкоплясках, защото с пълна сигурност знам един факт – докато вкупом те безопасно се крият зад общото оправдание, “системата е сбъркана”.

И докато в същата тази система нонстоп от всички страни се усвояват едни стотици милиони, голяма част от родните медицински специалисти най-редовно прибират пари на черно.

От мен, от вас, от всички. А сега им е урожая – 500 лв за преглед, 5000 лв за легло с връзки, а накрая, съжалявам човекът почина.

Затова – ръкопляскам само лице в лице с човека. С доктора. Демонстрациите на колективен морал, с колективно ръкопляскане, оставям на цирковата публика.

Щото, колкото и да ми ги палят тез фенерчета, там където действително трябва да има светлина, отдавна марширува единствено пълен мрак.

Предоставянето на групова индулгенция оставям на търговците от храма. Аз благодаря само с имена”, гневи се Васил Петев.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.