България Шоубизнес

Срам! Гинка Станчева брои стотинките за лекарства (Легендарната актриса с мизерна пенсия)

Гинка Станчева едва свързва двата края

Неудовлетворена от пенсията си е легендарната актриса Гинка Станчева. Кинозвездата признава, че дори добавката от 50 лева, която пенсионерите ще получават до март месец догодина, не ѝ е достатъчна, за да живее нормално. „С надбавката даже лекарствата си не мога да покрия“, жалва се 88-годишната Станчева, която страда от дълъг списък старчески заболявания.

Тя е изключително стриктна по отношение на мерките, които се прилагат срещу заразата от Ковид-19, и признава, че се информира за препоръките на лекарите и гледа да спазва всичко, което е възможно. От телевизията чула, че е добре да се вземат определена група витамини за подсилване на имунитета и превенция срещу коронавируса, но когато отишла в аптеката, за да се снабди с тях, видяла, че цените им не са по джоба на всеки пенсионер.

Снимка: Фейсбук

„Вземам витамини за сила, от по-евтините, защото ние, възрастните хора, имаме ограничени финансови възможности и не можем да си купуваме всичко, което пожелаем. Съобразяваме се с джоба и финансите си. Ниски са пенсиите на старите хора у нас, едва стигат за храната и лекарствата ни. От никаква храна не се ограничавам, само че не ям много. Като пиленце съм, големи количества въобще не мога да поглъщам. Така съм свикнала още от детството си“, споделя актрисата от „Любимец 13“.

Най-сериозната болежка на киноиконата в последното десетилетие е остеопорозата, с която се бори и която ѝ причинявала ежедневни болки. „Контролирам кръвното си, ту високо е, ту ниско, внимавам с какво се храня. Обаждат се костите, ставите, но го приемам като за нормално на моите години. Благодарна съм за всеки един ден повече на този свят“, споделя Гинка Станчева.

Тя не се притеснява, че има жена, която идва да ѝ помага в нейния дом. Взели я по настояване на нейната дъщеря, въпреки че в началото актрисата се държала горделиво и отказвала чужда помощ. Впоследствие обаче двете се сприятелили и сега обичала да си приказва с нея, защото не можела да излиза толкова често на разходка с приятелки из квартала, предвид усложнената ситуация заради коронавируса, пише Ретро.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.