Новини

Миролюба Бенатова бясна от поредния случай на нападнат журналист!

Миролюба Бенатова защити колежката си, въпреки че вече не е в Нова телевизия!

Миролюба Бенатова скочи в защита на колежката си от Нова телевизия Даниела Пехливанова, станала жертва на нападение по време на работа. Макар да беше изгонена от същата тази медия, Бенатова застана зад колегите си. Бясна:

“Насъскване срещу журналисти на терен е неприемливо насилие. Да викаш с мегафон срещу репортер, който опитва да си свърши работата, е насилие.

Дали харесваш телевизията или не, не е аргумент за такова поведение спрямо конкретен служител, чиято конкретна работа не е заслужила критика. А и да е, какъвто не е случаят, отново не това е начинът.

Обобщенията никога не са добър съветник. Етикетите, също. Такива гледки превръщат репортерите във фенове или обикновени ретланслатори, а не в обективно отразяващи.

Страх от хули и нападение карат репортерите да заемат страна при подобни събития и да се държат като съмишленици, а не като журналисти.

Този тип натиск вреди и не помага на свободата на словото. Общество, разделено на агитки, които искат да чуват само себе си, отдавна е изгубило нуждата да се погледне отстрани.

Накрая съвсем няма да има кой да застане встрани. И тогава, когато съзнаем, че е късно, вече ще сме изгубени”, категорична е Миролюба Бенатова.

Коментари чрез Facebook

коментара