Горещо Новини

Бомба: Жоро Игнатов осъди Столична община! (още подробности)

Жоро Игнатов успя, осъди Столична община!

Любимецът на зрителите – редакторът и репортер от “Съдебен спор” Жоро Игнатов осъди Столична община. Както мнозина знаят, чаровникът се препитава основно от професията си на адвокат, която практикува ежедневно, въпреки снимките в телевизията.

Преди часове Игнатов оповести поредната си спечелена в съда битка – тази срещу Столична община. Честито!

“Осъдих Столична община, заради отказ на кмета на район “Овча купел” да заличи адресната регистрация на бившия съпруг на моя клиентка.

Оказа се, че юристи и общински служители масово не познават измененията в Закона за гражданската регистрация, които са в сила от 21.07.2015 г.

С този сериозен проблем се сблъскават граждани, искайки да отпишат от адреса си хора, които реално не живеят там. Често са издирвани от всевъзможни институции, което им създава голямо безпокойство.

Имайте предвид, че в Закона за гражданската регистрация е предвиден изричен механизъм, чрез който собственик на имот може да поиска прекратяване на адресната регистрация по постоянен/настоящ адрес на трето лице, което не живее на адреса.

След подаден сигнал или по собствена инициатива, кметът на общината издава заповед за определяне на комисия, която да извърши проверка.

В тридневен срок от извършване на проверката, кметът на общината издава заповед за заличаване на адресни регистрации, за които е установено, че са извършени в нарушение на закона”, заяви адвокатът Жоро Игнатов.

loading...

Коментари чрез Facebook

коментара

Добавете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.